Sale!

Canarische dadelpalm

€ 125,00 € 89,99
Sale!

Canarische dadelpalm

€ 125,00 € 89,99

Set van 4 stuks:

De Canarische dadelpalm (Phoenix canariensis) is een tot 18 m hoge, tweehuizig palm met een gedrongen stam met bladlittekens en een dichte kroon met vijftig tot honderd geveerde nladeren. De bladeren zijn 5-6 m lang, breed, kort gesteeld en gebogen overhangend. De deelblaadjes zijn groen, stevig, smal-lancetvormig en V-vormig gevouwen. De onderste deelblaadjes zijn vaak gereduceerd en gedoornd. De middelste deelblaadjes zijn 40-50 cm lang.

De palm bloeit van februari tot juni. Jonge bloeiwijze worden door een schutblad omgeven. De boemetjes zijn crèmekleurig tot geel. De mannelijke bloemen staan dicht opeen in de as van de mannelijke bloeiwijze. De vrouwelijke bloeiwijzen zijn sterk vertakt en verkleuren tijdens de bloei van lichtgeel tot oranjerood. De talrijke vruchten staan dicht opeen in vertakte trossen. Ze zijn langwerpig-eivormig, 1,5-2,3 cm lang, weinig vlezig en rijpen van oranje naar donker roodbruin. In tegenstelling tot de vruchten van de echte dadelpalm (Phoenix dactylifera) zijn ze oneetbaar.

De Canarische dadelpalm is endemich op de Canariche eilanden. Palmen in hun natuurlijke leefgebied zijn zeldzaam geworden. De plant groeit sneller en is minder koudegevoelig dan de echte dadelpalm en wordt daarom in het middelandese zeegebied vaak als sierplant aangeplant.

Sale!

Chamaerops humilis (dwergpalm)

€ 75,00 € 57,49
Sale!

Chamaerops humilis (dwergpalm)

€ 75,00 € 57,49

 

De hoogte is 100 cm. De bloemkleur is geel. De bloeiperiode is juni - augustus. Deze plant is matig winterhard.

 

 

Wintergroen: Ja

Categorie (planten): Mediterrane planten

Blad: grijs, groen

Lichtbehoefte: zon

Sierwaarde: blad

De Chamaerops humilis valt erg op door zijn compacte bladgroei. In de regel worden deze palmen niet veel groter dan 2,5 – 3 meter in onze contreien.
Deze palm wordt ook de Europese dwergpalm genoemd, afkomstig uit de streken rond de Middellandse zee.

Op het blad van deze palm zitten stekels, heeft mooi fel groen compact blad en is een echte aanwinst voor op het terras of een plaatsje in de tuin. Deze palm groeit cluster vormig en krijgt vanuit de onderste stamdelen nieuwe scheuten.

Zo groeien er nieuwe stammen schuin weg vanaf de onderzijde van de oude stam zodat het een mooie volle meerstammige palm wordt. 
De Chamaerops humilis staat het liefst op een plek in de volle grond waar hij half schaduw heeft. Kan goed tegen hitte en droogte, maar is ook redelijk winterhard.
Winterhardheid zone 8a (-10ºC).