Schitterende dubbele tulp met een zuiver wit hart. Aan de buitenkant dieproze van kleur. Rond het hart staat een dubbele krans bloemblaadjes.

Tulipa Ice Cream is een unieke tulp, met grote dubbele witte pioenroosachtige bloemen. De bijzondere bloemvorm doet inderdaad denken aan een kommetje met ijs. Het is een bloembol die zeker de moeite waard is om aan uw tuincollectie toe te voegen. Ook fijn om te weten: Dubble Ice Cream tulpen zijn een laat bloeiende soort en dus ideaal voor een verspreide bloei in uw tuin!
 

Wetenschappelijke naam: Tulipa
Gemeenschappelijke namen: Tulpen Ice Cream of Tulipa Ice Cream


Tulp Ice Cream bloembollen geven roze, wit en Tweekleurig gekleurde bloemen van april tot juni. Deze bloembollen / tuinplanten kunnen worden geplant van september tot december. Deze voordelige bloembollen geven tuinplanten van 10 - 40 cm hoog en groeien in volle schaduw tot volle zon. De exclusieve verpakking bevat gedetailleerde plant en kweek instructies. Het aantal bollen per verpakking is 3 bloembollen / tuinklare planten. Onze Tulp Ice Cream bollen / tuinplanten zijn altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit. Bloembollenkopen.nl garandeert dan ook prachtige roze, wit en Tweekleurig gekleurde bloemen en tuinplanten, zo lang als mogelijk is!

Papegaai-tulpen – of parkiettulpen, zoals ze vroeger meestal genoemd werden – hebben zeer aparte bloemen met gedraaide en gefranjerde bloemblaadjes als gevolg van mutaties uit andere variëteiten
Afhankelijk van de variëteit zijn de bloembladen, één- of meerkleurig, min of meer ingesneden. De meeste bloemen hebben gewoonlijk een groene vlek aan de onderkant van de bloemblaadjes. Tijdens de groei tot aan het begin van de bloei zijn de bloemen bijna geheel lichtgroen.
De vaak meer dan 15cm grote bloemen, aan soepele stengels, zijn wel wat gevoelig voor slechte weersomstandigheden. Daarom is het raadzaam deze schoonheden tijdig binnen te halen, in een vaas of op een drijfschaal zullen ze dan in volle schoonheid openbloeien. Daar kunt u lang van genieten.

De “Webers Parrot” is een nieuweling die je in de boeken nog niet tegenkomt. Verrukkelijke kleuren die zich moeiteloos voegen in vrijwel elk borderpalet: romig héél zacht rose met een waas van het lichtst denkbare pistachegroen en dan naar de punten wat vollere geaderde tonen van datzelfde rose.

Hoogte:ca. 40 cm
Bloeitijd:april-mei

Sale!

Extra informatie:

Afmeting cm (LxBxH): 47 x 12 cm

Inhoud: Bloembollen

Productinfo: Bloembollen die vlinders aantrekken.

Sale!

Perfect Duo (Narcissus+Tulipa) per 20

€ 9,99 € 6,99
Sale!

Extra informatie:

Verpakkingseenheid:20

Kleur:roze/zacht geel

Soort: Narcis + Tulp

Bloeihoogte: 35 – 40 cm

Bloeiperiode: maart, april, mei, juni

Pootperiode: augustus, september, oktober, november, december

Bolmaat: 10/+

Seizoen: najaar

Sale!

Tulipa Queen of Night

€ 9,99 € 6,99
Sale!

Tulipa Queen of Night

€ 9,99 € 6,99

Tulpen zijn op en top Hollands. Geen wonder want de Nederlandse tulpenkwekers zijn verreweg de belangrijkste in de hele wereld. Sinds de tulp vanuit Turkije haar weg vond naar de Lage Landen bij de zee, is er – al weer vooral in Nederland – eindeloos geëxperimenteerd om steeds mooiere typen en variëteiten te kweken. Er zijn er intussen duizenden. Van al die soorten worden de “Enkele Tulpen” in de volksmond “Gewone Tulpen”genoemd. Maar juist die gewone tulpen hebben door hun eenvoudige strakke vorm een uitzonderlijke schoonheid. Ze mogen – wiegend op hun slanke hoge stengels – in geen Nederlandse voorjaarstuin ontbreken.

De “Queen of the night” een Darwin-hybride is diep paars, op zwart af. Heel apart.

Hoogte:vanaf 40 cm
Bloeitijd: april-mei.

Extra informatie

Verpakkingseenheid: 20

Kleur: Zwart

Soort:tulp

Bloeihoogte: 40 – 60 cm

Bloeiperiode: april, mei

Pootperiode: september, oktober, november, december

Bolmaat: 12/+

Seizoen: najaar

Sale!

Tulipa Darwin Mix per 50

€ 12,49 € 9,99
Sale!

Tulipa Darwin Mix per 50

€ 12,49 € 9,99

Baltus Tulipa Darwin Mix in gaasbaal

Ligt uw tuin er een beetje kaal bij? Met bloembollen van Baltus maakt u uw tuin weer schitterend. Nu verkrijgbaar bij Green-Citty. Tulpen zijn op en top Hollands. Geen wonder want de Nederlandse tulpenkwekers zijn verreweg de belangrijkste in de hele wereld. Sinds de tulp vanuit Turkije haar weg vond naar de Lage Landen bij de zee, is er - al weer vooral in Nederland - eindeloos geExperimenteerd om steeds mooiere typen en variëteiten te kweken. Er zijn er intussen duizenden. Van al die soorten worden de Enkele Tulpen in de volksmond Gewone Tulpen Genoemd. Maar juist die gewone tulpen hebben door hun eenvoudige strakke vorm een uitzonderlijke schoonheid. Ze mogen - wiegend op hun slanke hoge stengels - in geen Nederlandse voorjaarstuin ontbreken. bloeitijd maart - mei en planttijd augustus - december.

Extra informatie

Verpakkingseenheid: 3

Kleur: Wit

Soort: Hyacinth

Bloeihoogte: 20 – 25 cm

Bloeiperiode: het hele jaar

Pootperiode: september, oktober, november, december

Bolmaat: 16/+

Seizoen: najaar

Sale!

Lilium Oriental Muscadet

€ 8,99 € 6,99
Sale!

Lilium Oriental Muscadet

€ 8,99 € 6,99

 Naam:Lilium Oriental Muscadet Lelie Bloembollen 

Nederlandse naam:Lelie Oriental Muscadet 

Bolmaat:14-16 cm 

Verpakkingseenheid:5 

Plantperiode:januari / februari / maart / april / mei / juni / juli / augustus / september / oktober / november / december Plantafstand:10-12 cm 

Kleur:wit, roze 

Bloeiperiode:mei, juni, juli, augustus 

Bloeihoogte:70-100 cm 

Bijzonderheden:De meeste leliesoorten houden van een lichte, humusrijke grond. Het wordt afgeraden om stalmest te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan droge organische mest. Doe dit in mei en na de bloeiperiode. Om grote en goed-gekleurde bloemen te krijgen is het meestal voldoende om de grond één keer tot 10 cm diep goed nat te maken. 

Leverbaar:het hele jaar.

Verpakt per: 3

Sale!

Roos van Jericho – Selaginella

€ 5,00 € 2,99
Sale!

 

Een plant die nooit sterft ! Een wonder der natuur – honderden jaren levend zonder water en grond. In extreme hitte en kou. Deze merkwaardige plant kan men zo vaak men wil laten bloeien en weer laten indrogen. Zonder tuin en zonder grond, zowel binnen als buiten.

 

Om de roos van Jericho tot bloei te brengen, overgiet men haar met water. Dan beleeft u een bijna onvoorstelbaar wonder der natuur. Er komt nieuw leven in de ogenschijnlijk levenloze bladeren. De afzonderlijke twijgen openen zich, meer en meer, en na enkele uren is de roos prachtig vol en groen geworden. Dan neemt men de roos uit het water, legt haar op een bord en geeft haar elke dag vers water. De roos van Jericho mag maar 8 dagen vochtig blijven en moet dan op een droge en warme plaats gelegd worden. Na ± 2 dagen is de roos weer helemaal ingedroogd, zodat men dit wonderlijke schouwspel steeds weer kan herhalen.

Luchtverfris wonder

De roos van Jericho is van oudsher het symbool van geluk, liefde, een lang leven en eeuwige schoonheid. Deze fascinerende plant groeit in extreem droge gebieden. Als je de plant ontvangt, zul je verbaasd zijn: een handjevol droge plantwortels! Maar leg hem in een schaal met water en voor je ogen voltrekt zich een waar wonder der natuur. Dankbaar voor het vocht, ontpopt de plant zich tot een mooi groen geheel! De bladeren nemen de geur van tabak weg en andere geurtjes waar je liever vanaf bent. Bovendien hebben vliegen een hekel aan deze plant. Kortom, dit is een plant waar je jarenlang plezier van zult hebben.

 

Deze iets kleinere variant op de Kievitsbloem komt oorspronkelijk uit het berggebied rond de Zwarte Zee. Waar de normale Kievitsbloemen 35 cm hoog worden, komt de Russische Kievitsbloem niet verder dan 20 cm. De bloemen zijn allemaal kastanjebruin tot wijn rood met een helder geel puntje aan het einde van ieder bloemblaadje. Ook deze soort doet het uitstekend in rotstuinen en onder bomen in het gras.

 

U mag ze natuurlijk ook in potten en kuipen op uw balkon of terras planten. Dat kan van september tot en met december. Ze zullen dan bloeien van maart tot mei. De grond waarin ze geplant worden mag heus wel wat minder vruchtbaar zijn, want ondanks dat deze gekweekt zijn, zijn het nog steeds bergplanten. U zou ze kunnen planten in combinatie met de ’normale’ Kievitsbloemen. Deze Russische Kievitsbloemen bloeien iets later, waardoor dat ene stukje tuin het hele voorjaar mooi in bloei zal staan.

Zak van 15 stk.

 

Tulp Tarda

€ 2,99

Tulp Tarda

€ 2,99

Schattig klein tulpje dat jaar na jaar terugkomt en zelfs vermeerdert. Bij somber weer krijgt u haar schoonheid niet te zien maar als het opklaart, opent de bloem zich en ziet u de gele bloem met witte uiteinden. Mooi gecombineerd met crocussen of op een pot.

verpakt per 10stk.

Meerbloemige tulp met witte bloemen en een geel hart. Mooi in de border maar ook geschikt voor in een pot op terras of balkon.

Leuk in combinatie met botanische Narcissen, Anemonen en blauwe druifjes.Uitstekend voor verwildering.

verpakt per 10 stk.

De keizerskroon ‘Aurora’ (Fritillaria imperialis ‘Aurora’), genoemd naar Aurora, de Romeinse godin van de dageraad, is de meer oranje broer van de bekende rode keizerskroon (Fritillaria imperialis ‘Rubra’). Fritillaria Aurora geeft grote klokvormige bloemen hangend aan de top van de stevige stengel, die zo’n 90-100 cm hoog wordt, en bovenop een grote kruin in de vorm van een kroon. Fritillaria’s zijn winterhard en hebben geen bijzondere verzorging nodig. Geef de keizerskroon een ruim en zonnig plaatsje in voedzame grond, en hij zal je zeker niet teleurstellen.

per stk.

Vorstelijke sier

De keizerskroon (Fritillaria imperialis) is een echt keizerlijk bolgewas. De plant bezit een stevige steel waarboven de bijzonder gevormde kroon met bloemen hangt. De puntige bladeren maken het sierlijke geheel af.

Plant de bloembollen van Fritillaria imperialis zo snel mogelijk na ontvangst in de volle grond, in een bloempot of in een plantenbak. Zolang de bollen niet in de volle grond geplant zijn, moeten de keizerskronen vorstvrij bewaard worden. Ook in pot zijn de bollen meestal niet bestand tegen de vorst. Plant de grote bollen ongeveer 15-25 cm diep. De bol komt in een plantgat dat drie keer zo diep is als de hoogte van de bol. Een bol van 5 cm komt dus in een gat van 15 cm te staan. De plantafstand is ongeveer 30 cm. Maak de aarde goed los en plant de bol met de punt omhoog en de wortels naar beneden. Vul het plantgat weer aan en probeer niet meer over de aarde te lopen. Plant de bloembollen van Fritillaria imperialis per stuk met een schepje of met een speciale bollenplanter. Maak voor grotere oppervlakken een ruimer plantgat en plaats hier een aantal bollen in.

Keizerskroon in de tuin

Fritillaria imperialis is een van de grootste bolgewassen. De stevige bloemstelen kunnen wel ruim een meter hoog worden! Zeker in grote groepen zal de rode keizerskroon in het voorjaar veel effect geven. Fritillaria imperialis 'Rubra Maxima' is prachtig te combineren met Tulipa 'Mickey Mouse' of met de Rembrandt tulpen mix. Vul een met Buxus-haagjes afgezet perk eens met deze combinatie voor een vlammend effect in het voorjaar. Ook de combinatie met voorjaarszonnebloem (Doronicum) is zeer geslaagd.

De bloemen van Fritillaria imperialis zijn het eerste jaar na aanplant op hun mooist. Daarom raadt Bakker aan om elk jaar nieuwe bloembollen te planten. Fritillaria imperialis 'Rubra Maxima' groeit het best in vruchtbare, goed gedraineerde grond op een plekje in de volle zon. Geef in droge perioden extra water. Bescherm de bollen tegen strenge vorst door de grond af te dekken met een laag blad of met stro.

Keizerskroon na de bloei

Wist u dat keizerskronen ook na de bloei nog bijzonder decoratief zijn? De indrukwekkende zaaddozen blijven lang mooi op de plant. Natuurlijk zijn deze zaaddozen ook te gebruiken in droogboeketten ed., zeker als ze worden bespoten met haarlak na droging.

Fritillaria imperialis is een opvallende voorjaarsbloeier met oranjerode bloemen. Bovenaan de stengels zitten eigenlijk twee kransen. Een krans van hangende, klokvormige bloemen en daarboven een krans van smalle blaadjes. Samen vormen ze een prachtige kroon, een keizer zeker waardig. Ook de onderkant van de stengels is kransvormig bebladerd. De bollen van de rode keizerskroon verspreiden een sterke geur die mollen en woelmuizen op afstand houden. Dit fraaie bolgewas is al vanaf 1867 in tuinen te vinden.

Zak: 10stk.