Deze roos steekt met kop en schouders er boven uit. De kleur is onbeschrijfelijk mooi. Diep donker paars, de bloemen lijken wel van fluweel. Deze roos is een sport van de witte roos ‘Schneewittchen’, welke waarschijnlijk ’s werelds meest beroemde roos is. Deze roos heeft dezelfde groei en bloeiwijze als ‘Schneewittchen’. Doet het goed zowel in een groep van drie geplant als alleenstaand.

ROSA HEIDI KLUM®

€ 12,49

ROSA HEIDI KLUM®

€ 12,49

Informatie

De eigenschappen van onze violet kleurige Struikroos Heidi Klum is: 

Kleur: Violet
Hoogte: 40-50 cm
Geurend: Ja
Doorbloeiend: Ja
Bloeivorm: Tros heesterroos
Kale wortel

Nostalgische Rosa Heidi Klum is een prachtige doorbloeiende roos. Rosa Heidi Klum heeft een uitzonderlijk lekkere geur met een violetroze kleur. Een zeer gewilde, compact groeiende lage struik met zachtglanzende bladeren. De Rosa Heidi Klum is een tros-heesterroos met gevulde-dubbele bloemen, zeer gewild vanwege de compacte groei.


Bij Seurosa.nl bent u op het juist adres om Struikroos Rosa Heidi Klum en andere struikrozen te kopen. Wilt u een prachtig bloeiend en/of geurend rozenperk in uw tuin bekijk dan ons assortiment Struikrozen. Naast struikrozen verkopen wij ook klimrozen en stamrozen. Met ons uitgebreide assortiment Struikrozen, wordt struikrozen kopen een leuke en kleurrijke ervaring.
Struikrozen kopen van topkwaliteit
Wij kweken onze struikrozen op onze eigen rozenkwekerij in het rozendorpje Lottum in Limburg. Met onze jarenlange ervaring in het kweken van rozen zijn wij in staat om topkwaliteit struikrozen te verkopen. We zorgen er daarom zelf voor dat u goede kwaliteitsrozen ontvangt om uw tuin te sieren en bovenal te genieten van onze struikrozen! Wij hebben ook bottelrozen en geurende struikrozen.

 
 

ROSA PIMPINELLIFOLIA, DE  DUINROOS

 
 
Informatie

De eigenschappen van onze Witte Wilde Rozenstruik Rosa Pimpinellifolia is:                                     

Kleur: Wit
Hoogte: 1.50m
Kale wortel
Wilde roos

 

Rosa Pimpinellifolia of Duinroos kan qua omvang in bijna elke tuin. Hij bereikt een hoogte van slechts 1,5 meter. De bloemen zijn roomwit en bovendien geurend. En weer eens heel wat anders: de bottels van deze roos zijn zwart. De Duinroos is één van de vroegst bloeiende wilde rozen. Soms bloeit de struik voor een tweede keer vanaf augustus tot in oktober.

 

Een wilde roos is een rozensoort die in het wild groeit. Deze rozensoorten zijn dus niet door de mens gekweekt. Het kan 2-3 jaar duren voordat de roos zich ontwikkeld heeft en bloemen geeft.

De duinroos komt voor op droge, matig voedselrijke, meestal kalkhoudende grond op duinhellingen, onder struikgewas en op heidevelden.

 

Bij Seurosa.nl bent u op het juist adres om de wilde roos Rosa Pimpinellifolia of Duinroos en andere wilde rozen te kopen. Wilt u een prachtig bloeiend en/of geurend rozenperk in uw tuin bekijk dan ons assortiment Struikrozen. Naast struikrozen verkopen wij ook klimrozen en stamrozen. Met ons uitgebreide assortiment Struikrozen, wordt struikrozen kopen een leuke en kleurrijke ervaring.

Struikrozen kopen van topkwaliteit
Wij kweken onze struikrozen op onze eigen rozenkwekerij in het rozendorpje Lottum in Limburg. Met onze jarenlange ervaring in het kweken van rozen zijn wij in staat om topkwaliteit struikrozen te verkopen. We zorgen er daarom zelf voor dat u goede kwaliteitsrozen ontvangt om uw tuin te sieren en bovenal te genieten van onze struikrozen! Wij hebben ook bottelrozen en geurende struikrozen.

Informatie

De eigenschappen van onze Violet Roze Rugosa Bottelroos Moje Hammarberg is:

Kleur: Violet Roze
Hoogte: 80-100 cm
Doorbloeiend: Ja
Bloeivorm: Bottelroos 
Bodembedekker
Geurend
Kale wortel


Rosa ‘Moje Hammarberg’ heeft middelgrote, halfgevulde bloemen. De bloemen staan op korte, knikkende stelen. Rosa Moje Hammarberg bloeit rijk. De meeldraden zijn goud-geel. Na de bloei komen er roze-rode bottels aan de plant. Het blad is heldergroen en later donkergroen. De roos groeit breed en dicht en heeft een sterke, zoete geur.

De Bottelrozen zijn rozen op eigen wortel, dwz: deze rozen worden de laatste jaren vaak niet geoculeerd, maar door middel van stekken vermeerderd zodat ze op eigen wortel staan. Dit houd in dat er nooit wildopslag aan de onderstam van de bottelroos komt. Vaak groeien ze het eerste jaar iets zwakker, maar later is er weinig verschil in groeikracht en krijgt u een mooie sterke bottelroos met rozenbottels.

Een bottelroos heeft weinig onderhoud nodig. Een van de makkelijkste rozen. U hoeft deze helemaal niet te snoeien. U kunt wel de bruine, oude en zwak gegroeide scheuten weghalen. Pas als u vindt dat deze struik te groot of te wild wordt, mag de bottelroos gesnoeid worden!

Nederlandse naam: Roos 'Saphir' Klimroos

Bloeitijd: Mei - Oktober

Bloemkleur: Roze

Geurend: Ja

Bladkleur:GroenGroenblijvend:Nee

Standplaats: Zon - halfschaduw

Planttijd: Jaarrond

Hoogte volgroeide plant: 150 cm

Rosa 'Saphir' of Klimroos

De lila-roze bloemen van roos 'Saphir' bieden een uniek beeld in de rozentuin. De bloemen van de 'Saphir' ruiken ook nog eens heerlijk. In de knop en als de bloem net opengaat lijkt de bloem bijna witroze te zijn, later als de bloem zich meer opent komt het lila-roze tot zelfs een lila-blauwe bloemkleur van binnenuit naar voren. Deze klimroos groeit wat compacter en zal uiteindelijk maximaal 150cm hoog worden. 

 

Standplaats Rosa 'Saphir'

Het planten van rozen kan eigenlijk het hele jaar door, mits het niet vriest. De Rosa ‘Saphir’ kan je het beste planten in de zon of in een klein beetje schaduw. Rozen wortelen en groeien in vrijwel elke grondsoort zolang de bodem voedzaam en licht-vochtig is. Klimrozen staan graag in de zon. Klimrozen zijn geweldige tuinplanten om bijvoorbeeld een pergola of oud schuurtje mee te laten begroeien. Ook tegen een schutting kan een klimroos prima zijn weg vinden. Help de klimroos altijd met klimmen, hij hecht zichzelf namelijk niet. Een klimroos vraagt niet veel ruimte in uw tuin. Aan een klein stukje grond (losse aarde) heeft hij al genoeg om zich te kunnen ontwikkelen tot een weelderige klimplant. Zorg er wel voor dat de grond voldoende diep is losgemaakt.

 

Rosa 'Saphir' snoeien en onderhouden

Rozen hebben veel energie nodig om goed te kunnen groeien en daar helpt voldoende water en voeding bij. Bekijk ook regelmatig of er uitgebloeide bloemknoppen aan de roos zitten, verwijder deze zodat de plant hier geen energie meer in hoeft te steken. Het is ook aan te raden om de roos te bemesten zodat deze weer goede en gezonde voeding kan opnemen. Het advies is om dit twee keer per jaar te doen; in maart en eind juni. Het snoeien van een roos is belangrijk om deze jong en vitaal te houden. Snoei Rosa ‘Saphir’ in maart (of het voorjaar). 

Grootbloemige roos 'Waltz Time'

Rosa 'Waltz Time' is een rijk en langdurig bloeiende roos. De roos heeft grote gevulde en licht geurende zalmrozige bloemen aan stevige stelen. Het is een struikroos die een opgaande groei heeft en een hoogte kan bereiken van ongeveer 90 tot 120 centimeter. de groeiwijze is rechtopstaand en compact. De roos bloeit in juni tot oktober, snoei na de hoofdbloei geeft nabloei. De Rosa 'Waltz Time' gedeit bij een zonnige standplaats.

Een zeer opvallende roos in een aparte kleurencombinatie! Standaard roos 'Nostalgie'® (Rosa) heeft een mooi roomwit hart en aan de buitenkant kersenrood gekleurd. Heel speciaal en ook heerlijk geparfumeerd! Standaard roos 'Nostalgia'® is rijkbloeiend met een lange bloeiperiode. Standaard roos 'Nostalgie'® is geschikt voor de tuin, maar is ook leuk om te planten in een grote bloembak of bloempot. Boomstamhoogte 50 cm.

 

Product specificaties:

 

 

Meer informatie:

Bijen- en vlindertuinbijentuin

Blad:kleurgroen

Bloeitijd: juni, juli, augustus, september, oktober

Bloemkleur: roze

Goede eigenschappen:geurend, gezonde cultivar, rijkbloeiend

Groeivorm: bossig, opgaand

Hoogte volgroeide plant: 100 - 150 cm

Standplaats: volle zon

Toepassinggroeps: beplanting, borders en/of massieven, solitair

Weerbestendigheid: vorstbestendig

Naam: Trosroos - Rosa floribunda

 

Rosa 'Schneewittchen' of Trosroos - Informatie: 
De Rosa 'Schneewittchen' is een klassieker pur sang. Deze roos staat bekend om zijn eindeloze en zeer rijke bloei. De bloemen zijn zuiverwit en vrij open van structuur. Rosa 'Korbin', Rosa 'Sneeuwwitje' en Rosa 'Iceberg' zijn synoniemen voor deze soort. Rosa 'Schneewittchen' is een selectie uit 1958 van de veredelaar Kordes (Kordesroos / Kordesrozen). De roos is jarenlang trotse bezitter geweest van het predikaat Toproos. Waarom niet meer weten wij ook niet, maar het blijft één van onze favorieten. Knip de oude rozen weg zodat de roos rijk doorbloeid van juni tot aan oktober. Deze trosroos bereikt een hoogte van ongeveer 80 tot 100 centimeter. Als u de roos minder diep terugsnoeid kan de roos iets hoger worden. Doorgaans kunt u deze roos het beste in maart terugsnoeien tot 15 centimeter.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Rosa (T) 'Ingrid Bergman'

Grootbloemige roos 'Ingrid Bergman'

 

De Rosa 'Ingrid Bergman' is een mooie fluwele donkerrode roos met groot gevulde, zacht geurende bloemen. De plant bloeit zeer rijk, groeit compact en vertakt goed. De bloeiperiode is van juni tot oktober en de bloem heeft een zonnige standplaats nodig. De bloem heeft circa een hoogte van 80 cm. Je kan de Rosa 'Ingrid Bergman' gebruiken in perken en borders als tuinroos of als snijroos.

Uitverkocht

Rosa (F) 'Eskimo'®

€ 21,95
Uitverkocht

Rosa (F) 'Eskimo'®

€ 21,95

 

Product specificaties:

 

 

Meer informatie:

Bloeitijd: juni, juli, augustus, september, oktober

Bloemkleur: wit

Groeivorm: opgaand

Hoogte volgroeide plant: 80 - 100 cm

Standplaats: volle zon

Toepassinggroeps: beplanting, borders en/of massieven, potten, bloembakken en/of kuipplanten

Naam: Trosroos - Rosa floribunda

 

Uitverkocht

Rosa 'Zepeti' ®

€ 12,49 € 9,95
Uitverkocht

Rosa 'Zepeti' ®

€ 12,49 € 9,95
  • De roos groeit als een struik en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloemen zijn vaak roze of rood van kleur, maar er zijn ook variëteiten met witte, gele of oranje bloemen. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vaak bijen en vlinders aan.
Uitverkocht

Rosa (F) 'Amsterdam'®

€ 12,49
Uitverkocht

Rosa (F) 'Amsterdam'®

€ 12,49

 

Product specificaties

 

 

Meer informatie:

Bloeitijd: juni, juli, augustus, september, oktober

Bloemkleur: oranje, rood

Groeivorm: bossig

Hoogte volgroeide plant: 50 - 80 cm

Standplaats: volle zon

Toepassing: groepsbeplanting, borders en/of massieven

Naam: Trosroos - Rosa floribunda

 

 

Product specificaties:

 

 

Meer informatie:

Bloeitijdjuni, juli, augustus, september, oktober

Bloemkleur: geel, rood, roze

Groeivorm: bossig, breed

Hoogte volgroeide plant: 100 - 125 cm

Standplaats: volle zon

Toepassinggroeps: beplanting, borders en/of massieven, kleine tuinen

Naam: Trosroos - Rosa floribunda

 

Uitverkocht

Rosa (F) 'Arthur Bell'

€ 12,49
Uitverkocht

Rosa (F) 'Arthur Bell'

€ 12,49

 

Product specificaties:

 

 

Meer informatie:

Bijen- en vlindertuinbijentuin, vlindertuin

Bladkleur: groen

Bloeitijd:juni, juli, augustus, september, oktober

Bloemkleur: geel

Goede eigenschappen:geurend, rijkbloeiend

Groeivorm: opgaand

Grondsoort: goed doorlatende humusrijke grond, kalkrijk, kleigrond

Hoogte volgroeide plant:80 - 100 cm

Standplaats:volle zon

Toepassing: groepsbeplanting, borders en/of massieven, solitair

Weerbestendigheid: vorstbestendig

Naam: Trosroos - Rosa floribunda

 

Uitverkocht

Rosa 'Perle d'Or'

€ 14,95
Uitverkocht

Rosa 'Perle d'Or'

€ 14,95

Een herbloeiende struikroos met sterk geurende abrikoosroze bloemen. Ze zijn weinig tot goed gevuld en niet groot.
In volle zon verbleken ze snel naar bijna wit, daarom is het aangeraden ze te beschermen tegen de felle middagzon.
Staan in trossen aan lange stelen en zijn dus erg geschikt als snijbloem.
Het is een zeer ziekteresistente roos met glanzend groen blad en weinig doornen.

Uitverkocht

Rosa 'Admiral'®

€ 14,95
Uitverkocht

Rosa 'Admiral'®

€ 14,95

Informatie

 

De eigenschappen van onze Robijn Rode Rosa Admiral is:

 

Kleur: Robijn Rood
Hoogte: 80-120cm
Doorbloeiend: Ja
Bloeivorm: Grootbloemig
Sterk geurend.

De nostalgische Rosa Admiral fascineert door haar mystieke zwarte knoppen die zich openen tot grote fluweelachtige robijnrode bloemen. Het charmante centrum, de magische kleur en de delicate geur van de Rosa Admiral, die doet denken aan rijpe peren maken deze roos, Admiral het meest aantrekkelijk.
Plant ongeveer 5 struikrozen per vierkante meter bij elkaar voor een mooi rozenperkje.

Uitverkocht

Rosa 'Aria Babylon Eyes'

€ 21,95
Uitverkocht

Rosa 'Aria Babylon Eyes'

€ 21,95

Deze Persica-hybride bekoort ons met zijn eenvoudige, roomwitte bloemen, het paarsrode oog springt er duidelijk uit. De bloemen verschijnen in kleine trossen steeds weer in grote aantallen tot ver in de herfst. De heesterroos heeft een bossige, rijk vertakte groeiwijze en wordt ongeveer 100 cm hoog.

Uitverkocht

Rosa 'Gräfin Elke zu Rantzau' ®

€ 21,95
Uitverkocht

Rosa 'Gräfin Elke zu Rantzau' ®

€ 21,95

Trosrozen

  • Bloeiwijze: grote rijkbloeiende trossen
  • Bloeiperiode: doorbloeiend
  • Hoogte: 70-80 cm
  • Toepassing: in perken of potten
  • Plantafstand: 50 cm

In deze groep vind je de Polyantha rozen en Floribunda rozen. Polyantha rozen zijn een kruising van de veelbloemige roos Rosa Multiflora en de doorbloeiende Chinese theerozen. Floribunda rozen zijn vervolgens weer kruisingen tussen grootbloemige rozen en de Polyantha rozen, waardoor de bloemen van de Floribunda's groter zijn.

Rosa 'Gartnerprinzessin Marie-josé'® is een geurende struikroos van de parfuma collectie van kordes met bolvormige, dubbele rozerode bloemen. Rosa 'Gartnerprinzessin Marie-josé'® houdt van een zonnige standplaats. Deze roos is goed winterhard, verdraagt zeewind, luchtverontreiniging en is ziekteresistent.

Uitverkocht

Rosa 'Carmen Würth' ®

€ 21,95
Uitverkocht

Rosa 'Carmen Würth' ®

€ 21,95

Rosa 'Carmen Würth' of Grootbloemige roos

Carmen Würth is een zeer sterk geurende struikroos met violetkleurige bloemen. De bloemen verschijnen met meerdere op een stengel en komen na elkaar open. Dit is een doorbloeiende struikroos. Nadat u de oude verwelkte bloemen heeft teruggesnoeid, zal de roos opnieuw uitlopen en knoppen vormen. De bloei duurt dan door tot in oktober.

 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

 

Standplaats Rosa 'Carmen Würth'

De ideale standplaats voor een roos is in de volle zon. Het voordeel van deze standplaats is dat de roos na een regenperiode snel opdroogt waardoor het blad minder snel kans heeft op infecties. De bloemen komen ook beter tot ontwikkeling en de roos zal ook meer bloemknoppen maken. Stel dat u een roos in de halfschaduw zet gaat dat meestal ook goed, maar volledig in de schaduw aanplanten is niet gewenst.

 

Rosa 'Carmen Würth' snoeien en onderhouden

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!