Sale!

Teakhouten Potten Collectie - Hoge Pot

€ 550,00 € 499,99
Sale!
Sale!

Teakhouten Potten Collectie - Hoge Pot

€ 550,00 € 499,99

Product toelichting:

Pothoogte:

50cm

Potdiameter:

40cm

Deze 'Teak-hout' pottenreeks is de creme de la creme onder de plantenpotten. Voor uw luxe ruimte of tuin, kleden deze potten de omgeving zeer bijzonder aan. Echte eye catchers.

Een prachtige pot die van zeer duurzame materialen gemaakt is.
Hij is natuurlijk van ongekende kwaliteit.

Deze unieke Bloempot kan beter gezien worden als een echt kunstwerk, dit omdat hij gewoon een kunst werk is.

Erg exclusief wat natuurlijk ook in de prijs mee telt

Sale!

Haardhout 8 K.G.

€ 7,50 € 6,99
Sale!
Sale!

Haardhout 8 K.G.

€ 7,50 € 6,99

Grote zak gemengd gedroogd haardhout 8 Kilo

Hoge kwaliteit gedroogd haardhout, direct klaar voor gebruik. Zware kwaliteit met een hoog rendement en langere brandtijd. Dit hout is op milieu vriendelijke wijze verkregen, waarbij de natuur gespaard blijft.

 

Het haardhout heeft een aangename geur wat de sfeer alleen al ten goede komt. Geeft een heel mooi traditionele vlammenspel doordat het gemend hout is. Unieke samenstelling van eikenhout, beukenhout, essenhout en vurenhout.

Kwaliteitskeurmerk: FSC - 100%

 

Sale!

Bananenplant (25-35cm)

€ 9,99 € 6,99
Sale!
Sale!

Bananenplant (25-35cm)

€ 9,99 € 6,99

De bananenplant, ook wel Musa Tropicana, heeft prachtige, grote bladeren. Maar let op: het is geen plastic hè, bij de bananenplant hoort karakter zoals rafelig blad, scheurtjes, knakjes. Net het echte leven! Hier vind je alles over de verzorging van jouw bananenplant! Van water geven tot aan verpotten en alles daartussen in. Zo houd jij 'm wel in leven!

Water geven

Musa's drinken veel! In de lente en zomer, als de plant groeit, de temperatuur hoger is en er ook nog meer licht is, drinkt de plant meer dan in de winter. In lente en zomer moet je dus nog meer water geven dan in de herfst en winter.

In de lente en zomer houd je de grond goed vochtig. Laat tussen de gietbeurten door wel de bovenste laag aarde een beetje opdrogen voor je weer water geeft, want als je bananenplant steeds met de wortels in natte grond staat, gaan de wortels rotten. Waarschijnlijk heeft je Musa in de lente en zomer twee keer per week water nodig. Blijf naar je planten kijken en pas de hoeveelheid water aan als je merkt dat de grond snel droog is of juist heel lang nat blijft.

In de herfst en winter laat je de aarde tussen de gietbeurten door bijna opdrogen voor je weer water geeft. Waarschijnlijk heeft je Calathea in de herfst en lente één keer per week water nodig.

Let op: zie je de bladeren slap hangen? Dat kan duiden op te weinig water. En besef: en algemeen waterrecept per plant bestaat niet. Hoeveel water een plant nodig heeft hangt onder meer af van hoeveel zon en/of licht een plant krijgt, hoe warm het bij jou thuis is, hoe droog of vochtig de lucht bij jou thuis is, of hij op de tocht staat, hoe groot hij is, of hij ziek is of niet…. Kortom: wij kunnen alleen aanwijzingen geven, jij moet zelf goed naar je plant kijken. 

Licht en Standplaats

Bananenplanten groeien oorspronkelijk in de tropen, in de felle zon en de hete vochtige lucht. Bij de kweker staan ze echter in gefilterd licht, dus zet een nieuwe Musa nooit direct voor een raam op het zuiden, maar laat je nieuwe plant rustig aan de directe zon wennen. Zet je plant steeds een stukje dichter bij het raam.

Musa's houden van zonlicht, ook van urenlange directe middagzon. Toch kan de vensterbank bij een raam op het Zuiden te heftig zijn. Staat je bananenplant op zo'n plek, dan is het extra van belang de aarde goed vochtig te houden. Krijgt 'ie toch bruine, droge vlekken in het blad, zet 'm dan iets verder van het raam. Krijgt je bananenplant helemaal geen nieuwe bladeren? Dan kan het zijn dat 'ie te donker staat.

Luchtvochtigheid

Musa's houden van vochtige, warme jungle lucht. Om je bananenplant echt gelukkig te maken besproei je 'm een of twee keer per week met een fijne nevel uit je plantenspuit. Vergeet de onderkant van de bladeren niet.

In de winter, als de verwarming aan gaat, kan droge lucht echt een probleem worden. Door droge lucht kunnen de bladeren bruine randen krijgen, bruine plekken krijgen en/of gaan krullen. Om de lucht vochtiger te maken zet je schaaltjes of bakjes met water op de verwarming, en ga je door met besproeien.

Giftig?

Feest! Musa's zijn niet giftig. Knaag maar raak!

Luchtzuiverend?

Her en der wordt de Musa aangeprezen als luchtzuiverende plant. In het NASA onderzoek naar luchtzuiverende planten komt de Musa (variant Oriana) niet als topper uit de bus. Wel haalt Musa formaldehyde uit de lucht (en formaldehyde kan zitten in schoonmaakmiddelen en lijm bijvoorbeeld).

Voeding

Musa's groeien hard en hebben dus honger! Voed je bananenplant in de lente en zomer elke week.

Let op: nooit meer voeding gebruiken dan op de verpakking staat. Van teveel voeding kunnen de wortels van je plant verbranden.

Snoeien

Bananenplanten zijn extreem rommelige planten. Bruine randen aan het blad, bruine vlekken, scheuren in het blad, het is allemaal niet te vermijden. Pak als het te erg wordt een schone schaar en knip de randen van de bladeren van je Musa bij. Knip op het laatste stukje dood blad. De onderste bladeren laat de Musa sowieso eens in de zoveel tijd verdorren. Verwijder ze met scherp en schoon gereedschap.

Vermeerderen

Musa's kun je gemakkelijk zelf vermeerderen, ze produceren namelijk zelf nieuwe scheuten in hun pot, ook wel 'pups' geheten. Wacht tot de pup zo'n tien centimeter groot is en steek 'm dan af. Het is belangrijk dat de pup al wat eigen wortels heeft ontwikkeld zodat 'ie een beetje op eigen benen kan staan. Help 'm door 'm in een nieuw potje te zetten, de potgrond daarin licht vochtig te houden, het potje op een schaduwrijke plek te zetten en de pup twee of drie keer per week te besproeien.

Bloei

Als het jou lukt om je Musa tropicana tot bloei te laten komen in je huiskamer, verdien je het dat er een televisieprogramma bij je langskomt!

Oorsprong

De bananenfamilie (Musa) is heel erg groot. Er zijn meer dan honderd bananensoorten en zeker veertig soorten zijn er eetbaar. Van oorsprong komt de Musa uit Zuid-Oost Azië en Australië, maar inmiddels groeit de banaan ook in het wild in bijna alle tropische landen. Er zijn zelfs soorten die voorkomen op de uitlopers van de Himalaya en ook tegen vrieskou kunnen. De bananenplanten die wij in onze Nederlandse huiskamers houden zijn meestal de Musa tropicana oftewel dwergbananen.

Verpotten

Wil je dat je Musa Tropicana lekker doorgroeit? Dan is het een goed idee om 'm te verpotten. Geeft je Bananenplant eens per jaar een nieuwe pot die ongeveer 20% groter is dan de pot waar hij in stond. Wil je niet dat ‘ie groter wordt maar wel dat je plant gezond blijft? Vervang dan eens in de drie jaar de potgrond: haal de droge kluit uit de pot, schud zoveel mogelijk uit en vul aan met verse potgrond. Potgrond verliest langzaam de luchtige structuur, dus met nieuwe potgrond zitten de wortels er weer lekker luchtig bij.

Sale!

TEXAS EQUIPMENT Professionele benzine grasmaaier

€ 2.250,00 € 1.750,00
Sale!
Sale!

TEXAS EQUIPMENT Professionele benzine grasmaaier

€ 2.250,00 € 1.750,00

TEXAS EQUIPMENT Professionele benzine grasmaaier Multi Cut 610 4-takt 196cc 3,6kW

 

Hoe ruw het terrein ook is, de Multi Cut 610 werkt zich er moeiteloos doorheen en zorgt voor een perfect maairesultaat.

Voor boeren, gemeenschappen, landschapsarchitecten en particuliere consumenten met grote vegetatieoppervlakken die netjes gemaaid moeten worden is deze machine een must.

Met de variabele aandrijving is de machine, ondanks het hoge vermogen en de professionele constructie, zeer eenvoudig en comfortabel te bedienen.

Het driewielige ontwerp maakt het zeer wendbaar. Het individuele voorwiel kan ook worden vergrendeld!

Kenmerken:

 • Perfecte soepele loop vermindert de werkbelasting van de gebruiker
 • Variabele transmissie - de snelheid kan optimaal worden aangepast aan het terrein en de hoogte van de begroeiing
 • Krachtige 196 cc 4-takt motor: biedt voldoende vermogen, ongeacht het terrein, zelfs op steile hellingen is de Multi Cut 610 niet stoppen
 • Grote en robuuste wielen voor oneffenheden in het terrein
 • Verstevigd mes

Technische specificaties:

 • Motor: benzine, 4-takt, 196 cc, 3,6 kW
 • Snelheid: 3600 rpm
 • Werkbreedte: 61 cm
 • Maaihoogte: 25 - 75 mm
 • Aandrijving: variabel
 • Afmeting: 102 x 70 x 53,5 cm
 • Gewicht: 60 kg
Sale!

Trachycarpus sp. Nova

€ 99,99 € 39,99
Sale!
Sale!

Trachycarpus sp. Nova

€ 99,99 € 39,99

 

Toen deze palm uit zaad werd gekweekt, dacht men dat het een Trachycarpus princeps was, maar het bleek iets heel anders te zijn. De Trachycarpus sp. Nova is zeer nauw verwant aan de Trachycarpus fortunei en groeit met een ongelooflijke snelheid.

De Trachycarpus sp. Nova is de snelstgroeiende Trachycarpus van de wereld! Het volwassen blad lijkt zacht en fijn verdeeld te zijn en de jonge plant lijkt op de Trachycarpus martianus. Het moet nog blijken, maar wij denken dat dit tot een slanke, gracieuze palm uitgroeit en een snelgroeiende Trachycarpus wordt. Hopelijk met de sierlijkheid van de Trachycarpus martianus en de winterhardheid van de Trachycarpus fortunei.

 

Totale hoogte: 
80-100 cm
 
Pot: 
Ø 21 cm
 
Groenblijvend:
Ja
 
Winterhardheid:
Beschermen vanaf -7°C
 
Bewatering:
Regelmatig water geven
 
Standplaats:
Lichte schaduw/zon
 
Verzendgewicht:
5.1 kg

 

Dit Japanse vogelvoederhuis heeft verschillende praktische eigenschappen en biedt vogels een fijne voederplaats. Door de open structuur kunnen de vogels van alle kanten aanvliegen, en plaatsnemen op het voederplateau. Door de handige silo in het midden hebben de vogels elke dag voldoende te eten en is bijvullen niet dagelijks noodzakelijk. Het grote dak zorgt ervoor dat het voer droog blijft. De verhoogde rand dient als zitmogelijkheid voor de vogels, hierdoor ontstaat een gescheiden voerbak. De vogels komen niet in het voer te zitten, waardoor ziektes voorkomen worden.

•eenvoudig schoon te maken

•eenvoudig te vullen

•silo

De iconische olijfboom is goed geschikt voor bonsai. Verhoog de decoratieve waarde van u tuin met een prachtige bonsai olijfboom.

Verschillende bonsai zijn van tijd tot tijd beschikbaar. Als uw gewenste vorm er op dit moment niet bij zit, kunt u het beste op een later moment nog eens kijken.

Informatie

 

Totale hoogte: 130-150 cm
Pot: Ø 35 cm
Groenblijvend
 
Winterhardheid: Beschermen vanaf -7°C
Bewatering: Goed vochtig houden
Standplaats: Zonnig
Type: Spiraal vorm

 

Sale!

Chamaerops humilis 'Vulcano'

€ 199,99 € 139,99
Sale!
Sale!

Chamaerops humilis 'Vulcano'

€ 199,99 € 139,99

Productbeschrijving
Europese dwergpalm  - Chamaerops Humilis. Deze mediterrane plant is een echte sfeermaker op je terras.
Let op: Alle planten zijn uniek, waardoor de geleverde Europese Dwergpalm licht kan afwijken van de afbeelding.

Afmetingen
Op moment van levering: ca. 100 cm totale hoogte inclusief pot.
Als volgroeide plant: de plant kan tot 200 cm hoog worden.
Stamhoogte: 10cm.
Geleverde potmaat: pot diameter 27cm.

Eigenschappen
Groeiwijze: Boom/struik
Winterhard in pot tot -11, in de volle grond tot -14.

Sale!

Chamaerops humilis (dwergpalm)

€ 75,00 € 57,49
Sale!
Sale!

Chamaerops humilis (dwergpalm)

€ 75,00 € 57,49

 

De hoogte is 100 cm. De bloemkleur is geel. De bloeiperiode is juni - augustus. Deze plant is matig winterhard.

 

 

Wintergroen: Ja

Categorie (planten): Mediterrane planten

Blad: grijs, groen

Lichtbehoefte: zon

Sierwaarde: blad

De Chamaerops humilis valt erg op door zijn compacte bladgroei. In de regel worden deze palmen niet veel groter dan 2,5 – 3 meter in onze contreien.
Deze palm wordt ook de Europese dwergpalm genoemd, afkomstig uit de streken rond de Middellandse zee.

Op het blad van deze palm zitten stekels, heeft mooi fel groen compact blad en is een echte aanwinst voor op het terras of een plaatsje in de tuin. Deze palm groeit cluster vormig en krijgt vanuit de onderste stamdelen nieuwe scheuten.

Zo groeien er nieuwe stammen schuin weg vanaf de onderzijde van de oude stam zodat het een mooie volle meerstammige palm wordt. 
De Chamaerops humilis staat het liefst op een plek in de volle grond waar hij half schaduw heeft. Kan goed tegen hitte en droogte, maar is ook redelijk winterhard.
Winterhardheid zone 8a (-10ºC).

 

Sale!

Deze bloempot is nergens te vinden en daarom ook uniek.               

Het is wel een mooie pot voor planten op stam en hangplanten.       

Door beperkte voorraad is snel bestellen wel zo raadzaam. 

Kliko berging voor 3 afvalcontainers uitgevoerd in geïmpregneerd hout en wilgen.

Achterzijde gesloten en extra stevige uitvoering.

Compleet met hang en sluitwerk en alle materialen voor montage.

afmeting per containerplaats:

83 cm diep
137 cm breed
123-132 cm hoog.

Afmeting binnenzijde per containerplaats:

76 cm diep
63 cm breed
120-129 cm hoog.

Gehele set is geïmpregneerd voor een lange levensduur.

Kliko berging voor 2 afvalcontainers uitgevoerd in geïmpregneerd hout en wilgen.

Achterzijde gesloten en extra stevige uitvoering.

Compleet met hang en sluitwerk en alle materialen voor montage.

afmeting:

83 cm diep
137 cm breed
123-132 cm hoog.

Afmeting binnenzijde per containerplaats:

76 cm diep
63 cm breed
120-129 cm hoog.

Gehele set is geïmpregneerd voor een lange levensduur.

 

 
 

 

 

ARIESUniversele tuinmest

 

Ecologische en organische langdurige meststof voor groente, struiken, bloemen, fruit en kruiden. Versterkt planten, bevordert de rijping van de vruchten en tegelijkertijd de humusvorming. Gaat vele weken mee. 1 kg.

Inhoud:

70,0% organische stoffen
7,0 % stikstof totaal (N)
3,0% fosfaat totaal (P2O5),
6,0% kaliumoxide totaal (K2O),
3,0 % zwavel totaal (S),
0,2 % magnesiumoxide (MgO)
1,0 % Natrium (Na),
0,4 % chloride

Grondstoffen:

bijproducten van dierlijke afkomst (materiaal van categorie 3 volgens EU-verordening 1069/2009), plantaardige stoffen, afkomstig uit de productie van voedsel, genotmiddelen en voedermiddelen, microorganismen (Bacillus amyloliquefaciens, B. licheniformis, B. megaterium, B. pumilus, Rhizophagus irregularis.

Gebruiksaanwijzing:

Doe de universele tuinmest in het plantgat tijdens het planten en meng het door of verdeel het oppervlakkig over de bodem en werk de mest ongeveer 5-10 cm diep in de bodem in. Aansluitend water geven.
Dosering: 25-150 g/m², al naar gelang de behoefte van de plant.

Voer grondorganismen!

Planten leven van licht en voedingsstoffen, die zij met het grondwater opnemen. Bloemen, heesters, kruiden en ook het gazon hebben mest nodig. Als biotuinier voedt u de planten indirect via de grond en zijn micro-organismen. Die zorgen dan voor de rest. Organische mest, compost, plantenresten "voeren" de grondorganismen. Een levendige grond voedt uw planten langdurig en aangepast aan jaargetijde en weersomstandigheden. Uw tuin of balkon gedijt wellicht ietwat langzamer maar een stuk intacte natuur beloont uw geduld!

 

Dit is speciale palmengrond door onszelf uitgebalanceerd. Dit is geen goedkope grond en wordt veel door professionele palmenkwekers gebruikt. Toch stellen we u in staat deze grond voor betaalbare prijs te kunnen kopen. De ideale potgrond voor palmbomen!

Deze palmenpotgrond is gemixt met meer dan 15 verschillende componenten zoals met verschillende soorten osmocote (21-7-21+trace-elements) 12-14 mnd slow release en zelfs pumicestone (4-8mm) voor doorlaatbaarheid en mineralen. PH 5,5 . Deze grond hoeft de komende 16 maanden niet te worden voorzien van bemesting.

Sale!

Fertipalm 3 x 1.5 KG (palmmest)

€ 99,99 € 49,99
Sale!
Sale!

Fertipalm 3 x 1.5 KG (palmmest)

€ 99,99 € 49,99

Fertipalm is dè organische meststof speciaal ontwikkeld voor een goede groei en bloei.

Fertipalm is het huismerk voeding voor al uw mediterrane bomen & planten zoals uw palmboom, vijgenboom, olijfboom of yucca. Het is een organisch product en de werkzame stoffen geven ongeveer 3 maanden voeding af.