Groot ingekocht

Hydrangea Paniculata 'Limelight' (pluim Hortentia)

€ 9,99 € 6,49
Groot ingekocht

Hydrangea Paniculata 'Limelight' (pluim Hortentia)

€ 9,99 € 6,49

Omschrijving

De Hydrangea paniculata Limelight is een pluimhortensia met stevige takken zodat de bloemen niet omvallen! De Hydrangea paniculate Limelight kan zo’n 200cm hoog worden. De bloemen van deze hortensia zijn meer rond dan pluimig van vorm en hebben een groenig / witte kleur (lime)

 

Voor pluimhortensia’s geldt dat u ze het best in het voorjaar kunt snoeien, u knipt ze dan kort terug. Zo blijft de plant jong en vitaal. Een pluimhortensia bloeit op het jonge hout. De Hydrangea paniculata Limelight is een veelgebruikte vervanger voor de Hydrangea Annabelle die vaak de neiging heeft om om te vallen.

 

Voor het aanplanten van deze sierheesters gebruikt u het beste Hortensia potgrond, voor de eerste maanden zit er voldoende voeding in de potgrond, maar voor het navoeden kunt u Hortensia voeding bij de stam strooien.

Sale!

Camellia japonica William Bartlett

€ 29,99 € 19,99
Sale!

Camellia japonica William Bartlett

€ 29,99 € 19,99

Productbeschrijving:

 


Wat een plaatje! De Camellia japonica William Bartlett (Camellia japonica) is net even wat anders. En daar houden wij van! Op de lichtroze bloemen staan donkerroze strepen in een willekeurig patroon. De bloemen bloeien aan het eind van de winter. De plant is groenblijvend. We genieten het hele jaar van de glanzend groene bladeren.
We kunnen in het voorjaar, na de bloei, uitstekende takken modelleren. We kunnen ook drastisch terugsnoeien, als de struik te groot is. Het jaar erna geeft de japonica dan wel wat minder bloemen. De hoeveelheid licht maakt voor de Camellia niet uit. De struik staat het liefst in goed doorlatende grond. Bij droogte geven we extra water.


PLANTEN

Maak een ruim gat en doe wat tuinturf en compost in de pot. Zet de Camellia op de juiste hoogte, zo dat de bovenkant van het wortelgestel net iets onder het grondniveau komt. Vul het plantgat met aarde, druk de grond stevig aan en geef hem direct water. Verpot de Camellia zo weinig mogelijk, daar houden ze niet van.
In de tuin
Camellia's houden van halfschaduw en van een beschutte plek. Ze kunnen redelijk goed tegen de kou. Camellia’s zijn dol op vochtige humusrijke grond die in de zomer koel blijft.

Plant de struik door een ruim gat te maken, de aarde los te maken en wat tuinturf en compost erin te doen. Zet de Camellia daarna op de juiste hoogte, zo dat de bovenkant van het wortelgestel net iets onder het grondniveau komt. Vul het plantgat met aarde, druk de grond stevig aan en geef direct water.


No 1 voor verzenden van planten in Nederland en Europa

Bij green-citty.nl houden we ons voortdurend bezig met de vraag hoe we uw groene leven in huis en tuin, op het terras en balkon, mooier en makkelijker kunnen maken. Al meer dan 5 jaar vertrouwen onze klanten op de uitsteke

 

Rhododendron 'Anne Frank'

De soort Azalea japonica is een Japanse groenblijvende Azalea. Ze behoren tot de Rhododendron-familie. Naast Japan komen veel rassen uit China, Taiwan en Korea. Begin 20e eeuw werd de Azalea ook bekend in westerse landen. Qua uiterlijk lijkt de Azalea op de Rhododendron, maar de bloemen en bladeren zijn vaak iets kleiner. De plant zal slechts een ‘matige’ hoogte bereiken van 80 tot 150 cm. De groei van Azalea japonica kun je eenvoudig beperken door ze te snoeien.

Ondanks dat de Azalea het 'kleine' zusje van de Rhododendron is, biedt hij tijdens de bloei een rijkdom aan bloemen en brengt hij veel kleur in de tuin. De bloemen zijn er in verschillende vormen, maten, markeringen en kleuren.

Plant in ericaceous compost in halfschaduw in de grond of in potten voor kleur het hele jaar door.
Wordt 60 cm hoog en breed

Bergenia "Bach"

€ 3,99

Bergenia "Bach"

€ 3,99

Hoewel de plant al uit 1972 stamt (van Eric Smith) is dit nog steeds een van de mooist gevormde Bergenia's. Het donkergroene spatelvormige blad is aan de rand licht gefranst en blijft netjes en laag boven de grond. In de winter kleurt het wat brons met rood. De bloemtrossen zijn mooi rond en gedrongen en zitten vol met bleekroze bloemen die bij het verbloeien naar wit verkleuren.

Productbeschrijving:

 

Fuchsia magellanica 'Tricolor' of bellenplant is een redelijk winterharde vaste plant of halfheester met een compact opgaande vorm.

Deze bellenplant heeft getande, smalle, ovale, grijsgroene bladeren met roze schakeringen en een ivoorwitte rand.

De plant bloeit van juli tot oktober met kleine enkelvoudige bloemen met scharlaken rode buisjes en kelkblaadjes en een donkerpaarse bloemkroon.

Fuchsia 'trocolori' houdt van een beschutte standplaats in de halfschaduw of gefilterd zonlicht en doet het goed in humusrijke, goed doorlaatbare, veenachtige grond.

Deze bellenplant is slechts gematigd winterhard en heeft absoluut baat bij een stevige winterbescherming.

De plant is verder goed zeewind en luchtvervuiling tolerant en lokt vlinders, bijen en andere insecten

Kleur bloem: paars/roze
Kleur blad: groen
Standplaats: zon - halfschaduw
Bloeimaand: juni - juli - augustus
Specifieke kenmerken: hangende bloemen - enkele bloem - zomerbloeier - gepanacheerd blad
Hoogte volgroeide plant: 25 à 50 cm
Aantal per m²: 3 à 5

 

Sale!

MR. Bart

€ 9,99 € 5,35
Sale!

MR. Bart

€ 9,99 € 5,35

Een leuke manier voor kinderen om bieslook te kweken.

Ook leuk voor de keukenprins(es).

De Lavandula angustifolia 'Hidcote' is een geurige zomerbloeier met paarsblauwe bloemen en groengrijze bladeren. Deze variëteit is de meest voorkomende lavendel. Oorspronkelijk komt deze plant uit het Middellandse Zeegebied waar ze al door de Grieken en Romeinen geteeld werd voor de winst van olie die verwerkt werd in zeep en parfum. De bloemen kunnen gebruikt worden als thee, de blaadjes in gerechten. De smaak is vergelijkbaar met rozemarijn. De plant is ook erg geliefd bij insecten, bijen, hommels en vlinders.

Aan het eind van de zomer verdort de plant om de winter te overleven.  

De Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ groeit het best op een droge, voedingsrijke plek in de zon. De plant is erg makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig, behalve als het erg warm is. In het vroege voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden tot tien centimeter boven de grond. Door het verwijderen van de bloemen nadat ze uitgebloeid zijn, kan de plant compact en mooi gehouden worden in de winter. Lavendel is winterhard en kan tot wel 15 jaar oud worden. De plant wordt niet groter dan vijftig centimeter.

Eucalyptus pulverulenta heeft een prachtige groeivorm en wordt niet al te groot. De takken zijn stevig met zilverachtig klein blad en worden vaak gebruikt in boeketten. Hij maakt al op jonge leeftijd bloemknoppen waardoor de takken extra sierlijk zijn.

Hij is gemiddeld winterhard maar kan goed als kuiplant gehouden worden als hij tenminste kan overwinteren onder een afdak of in een kas of serre.

Bijzonder soort

Pioenroos (Zwart bloemig).

€ 9,95 € 8,15
Bijzonder soort

Pioenroos (Zwart bloemig).

€ 9,95 € 8,15

Is een pioenroos winterhard?

 

Pioenrozen zijn winterharde vaste planten, die zeker 20 jaar lang mooi kunnen blijven bloeien.De pioenroos houdt van veel zon en heeft een steuntje nodig voor de lange steel, met aan het einde de grote, zware bloem. Pioenrozen kunnen in de border staan, maar ook in een pot worden gehouden.

Waar moet een pioenroos staan?

 

De gehele dag het zonnetje is ideaal, maar halfschaduw kan eventueel ook. Te donker staande planten geven een langgerekte groei en geen bloemen. Vermijdt het te dicht bij grote struiken of bomen planten i.v.m. de oneerlijke concurrentiestrijd die pioenen dan aan moeten gaan.

 

Blauwe bessen

€ 9,99

Blauwe bessen

€ 9,99

De blauwe bessenstruik, officieel de Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' is een bes die maximaal 2 meter kan worden en daarom zeer geschikt voor bij jou in de tuin. Deze bessenstruik is een zelfbestuivende struik, je krijgt dus al bessen met een exemplaar. Kruisbestuiving met een ander ras zal zorgen voor dikkere bessen.

Voordat je van de blauwe bessen kunt genieten, kun je in het voorjaar genieten van de witroze bloemen. Bijen en hommels zijn dol op deze bloemen en je krijgt een echt voorjaarsgevoel. Het belangrijkste zijn natuurlijk de bessen. Deze kun je in augustus plukken. Grote getalen zullen er aan de struik verschijnen. De bessen rijpen niet allemaal tegelijk en je kunt dus in de zomer genieten van frisse bessen.

« Lees minder

Deze bes is redelijk groot van formaat en smaakt zoet. Je kunt de bessen direct van de struik eten of verwerken in verschillende gerechten. Zo kun je er een lekker jam van maken, zijn ze lekker op pannenkoeken en desserts en zijn ze heerlijk als toevoeging in sappen. Eet jij de bessen niet op, dan heb je kans dat er verschillende vogelsoorten bij jou op bezoek komen om te genieten van de bessen. Na de zomer blijft de struik prachtig om in je tuin te hebben. De bladeren zullen verkleuren en in de winter zal een deel van de bladeren aan de struik blijven zitten. Kortom het hele jaar rond een prachtige struik bij jou in de tuin.

Hulst Alaska

€ 12,50

Hulst Alaska

€ 12,50

Hulst Alaska (0,75-1m.)

De hulst Alaska wordt ook wel de scherpe hulst genoemd of in het Latijn de Ilex aquifolium 'Alaska'. Een inheemse heester met een langzame groeisnelheid en stekelige bladeren. De Ilex Alaska is geschikt om hele lage hagen van minder dan 1 m. tot hagen van ongeveer 2,5 m. hoog mee te maken. Een hulsthaag is erg mooi als erfafscheiding in de tuin of bijvoorbeeld rondom een groot sportveld.

Kenmerken van de wintergroene hulsthaag

De Ilex Alaska behoort tot de groenblijvende haagplanten. De bladeren vallen dus niet af en behouden altijd hun mooie diepgroene kleur. Qua standplaats heeft de hulsthaag geen eisen. Zon, schaduw, nattigheid, droogte, vorst of hoge temperaturen zijn geen probleem. Een zeer sterke plant die bovendien goed tegen een stootje kan en zowel luchtvervuiling als zilte zeelucht verdraagt. Tussen september en maart groeien er rode besjes tussen de groene bladeren van de hulsthaag. Deze trekken vogels aan, maar zijn giftig voor kinderen en huisdieren. Ook de bladeren van de Ilex zijn giftig. Rond mei/juni verschijnen er kleine, onopvallende witte bloemetjes aan de hulst. Als je liever een hulsthaag hebt zonder besjes, kies dan voor bijvoorbeeld de hulst Heckenpracht of de hulst Blue Prince.

De Ilex Alaska: voor een ondoordringbare inbraakwerende haag

De Ilex Alaska is de hulstsoort met de meeste stekels. Hierdoor is deze haagplant zeer populair voor het maken van een inbraakwerende haag. Door de compacte groei creëer je met dit type hulst een vrijwel ondoordringbare haag. Zie maar eens zonder kleerscheuren en schrammen door de hulsthaag heen te kruipen. Naast inbrekers en ander ongewenst gespuis houdt een hulsthaag ook de wind en nieuwsgierige blikken van voorbijgangers tegen. Liever een hulst zonder stekels? Kies dan voor de Japanse hulst (Ilex crenata), die overigens wel een andere uitstraling heeft dan de Ilex aquifolium.

De hulsthaag snoeien

De Ilex Alaska groeit ongeveer 15 tot 20 cm. per jaar en hoeft dus ook niet zo vaak gesnoeid te worden. Eens per jaar is voldoende. Wil je de hulsthaag erg smal houden, dan is het beter om nog een keer extra met de snoeischaar in de weer te gaan. Snoeien zonder handschoenen kan wel een vervelend karweitje worden. Trek daarom altijd stevige handschoenen aan als het tijd is voor de jaarlijkse snoeibeurt van de hulsthaag. Zo bescherm je jouw handen en armen tegen stekelige bladeren van de Ilex Alaska. Doe de handschoenen pas uit als alle bladeren veilig opgeborgen zijn in de groene container. Ben je overtuigd en ga je de hulst bestellen? 

De voordelen van de Ilex Alaska

 • Groeit op elke standplaats
 • Goed winterhard en wintergroen
 • Mooie, rode bessen
 • De hulsthaag houdt ongenode gasten uit jouw tuin
 • Verdraagt rigoureus snoeien

De nadelen van de Ilex Alaska

 • Pas na meerdere malen snoeien zichtdicht
 • Snoeien van de Ilex Alaska is lastig door d
Sale!

Camelia sinensis (theeplanten)

€ 19,95 € 12,55
Sale!

Camelia sinensis (theeplanten)

€ 19,95 € 12,55

Je eigen theeplant in de woonkamer!

De Camellia sinensis is een groenblijvende plant en bloeit in het voorjaar met geel-witte bloemen.

De jonge bladeren worden gebruikt om groenethee, witte thee en oolong thee te maken.

Een exotische en zeldzame plant.

In de zomer kan deze plant naar buiten.

Niet makkelijk verkrijgbaar.

Informatie:

Totale hoogte:

25-35 cm
 
Pot:
14 x 14 cm
 
Groenblijvend
 
Winterhardheid: 
Beschermen vanaf -0°C
 
Bewatering:
Regelmatig water geven
 
Standplaats: 
Lichte schaduw/zon
 
Geschikt voor binnen
 
Verzendgewicht 
2.3 kg

 

Omschrijving

De Albizia julibrissin Summer Chocolate is een bijzondere boom door zijn exotische bloemen en de bijzondere vorm en kleur van de bladeren. Deze Perzische slaapboom heeft prachtige mooie donkere bruin-rode bladeren met geheimzinnige rozekleurige bloemen. Voordat de zon ondergaat vouwen de blaadjes zicht dicht. Daarom wordt deze boom ook wel slaapboom genoemd.

In mijn eigen tuin is deze toch veel sterker gebleken dan gedacht. In de winter van 2012-2013 ging onbeschermd mijn Evi's Purple verloren maar de Summer Chocolate gaf geen krimp. In 2006 is de Albizia julibrissin Summer Chocolate bekroond: de beste nieuw op de markt gebrachte boom!

Volledige beschrijving:

Hoogte: 40-60CM

De Hortensia Annabelle is een populaire bolhortensia. Hortensia Annabelle bloeit met zeer grote witte bolbloemen die op het jonge hout ontstaan. In tegenstelling tot de andere bolhortensia's, kunt u deze hortensia ieder jaar tot op circa 30 cm boven de grond terugsnoeien. Soms als de plant te snel groeit worden de stengels slap en kunnen door het gewicht van de grote bloem omvallen. De plant houvast geven is dan gewenst. Hortensia 'Strong Annabelle' is een nieuw soort hortensia die wel mooi rechtop blijft staan met stevige stengels. Hortensia 'Strong Annabelle' is ook te koop bij Green-Citty

Kaffir Limoen

€ 14,99

Kaffir Limoen

€ 14,99

Kaffir Limoen

De kaffir limoen is niet  weg te denken in de Aziatische keuken en nu ook eindelijk vers, om zelf te plukken, in Nederland verkrijgbaar! De aromatische bladeren worden (net als de laurierbladeren) meegekookt en geven uw spijzen een pikant citroenfris aroma! In sauzen, soepen en salades zorgt het exotische kruid voor nieuwe smaakbelevingen. Ook de vruchten en de schil van de vruchten zijn eetbaar.

kaffir limoen (Citrus hystrix) behoort tot de citrusvruchten, is afkomstig uit het tropische Azië en groeit als kleine boom of struik. De kaffir limoen houdt van een zo mogelijk lichte en warme standplaats, ook in de winter niet lager dan 15° C. De meerjarige potplant wordt ca. 100 cm hoog. Ze is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft maar weinig water nodig. De kaffir limoen heeft een fijn aroma, maar minder limoensap dan de normale limoenen. De schil en ook de bladeren van de citrusvrucht zijn ideaal geschikt als kruid, vooral voor Aziatische en Thaise recepten, zoals bv. Thai curry. (Citrus hystrix)

De levering volgt zonder sierpot!

Sale!

Rhododendron ''Marcel menard''

€ 12,99 € 9,99
Sale!

Rhododendron ''Marcel menard''

€ 12,99 € 9,99

Met zijn paarse bloemmen past hij in een mooie tuin. Wordt ongeveer 2 meter.

Nu is het beste plant tijd.

Uitverkocht

Camellia japonica

€ 12,99
Uitverkocht

Camellia japonica

€ 12,99

Een pareltje

Ze lijken wel te glanzen. Het is zo te zien hoe de camelia japonica 'Snow white' aan haar naam komt. De witte rozen zijn felwit. Ze stralen tegen het donkergroen van de bladeren! De bloemen bloeien aan het eind van de winter. De plant is groenblijvend. We genieten het hele jaar van de glanzend groene bladeren.
We kunnen in het voorjaar, na de bloei, uitstekende takken modelleren. We kunnen ook drastisch terugsnoeien, als de struik te groot is. Het jaar erna geeft de japonica dan wel wat minder bloemen. De hoeveelheid licht maakt voor de Camellia niet uit. De struik staat het liefst in goed doorlatende grond. Bij droogte geven we extra water.

Sale!

Hydrangea quercifolia (Eikenbladhortensia)

€ 22,50 € 14,95
Sale!

Hydrangea quercifolia (Eikenbladhortensia)

€ 22,50 € 14,95

Beschrijving

Omschrijving: 

Hoogte 50 cm

De naam Hydrangea quercifolia ofwel eikenbladhortensia heeft de struik te danken aan de bladeren die sterk lijken op deze van een eik maar, met een lengte tot 20 cm, een stuk langer en breder zijn. De Hydrangea quercifolia is een bladverliezende heester met opvallende donkergroene bladeren die diep ingesneden zijn. In de nazomer beginnen ze al snel te verkleuren naar allerlei oranjerode en paarse herfsttinten. De standplaats van Hydrangea quercifolia dient halfschaduw te zijn. Een zonnige standplaats van de eikenbladhortensia wordt alleen verdragen indien de bodem voldoende vocht vasthoud. Naast de prachtig gevormde en verkleurende bladeren verschijnen er ook vanaf augustus langwerpige bloempluimen met witte bloemblaadjes aan de Hydrangea quercifolia. De bloempluimen van de eikenblad hortensia bestaan uit kleine fertiele bloempjes die worden omgeven door prachtige grote witte steriele bloemen om insecten aan te trekken. Deze laatste verbloeien na verloop van tijd naar roze en rode tinten en blijven aan de struik hangen waardoor de bloei lang kan aanhouden. Hydrangea quercifolia graag zo weinig mogelijk snoeien. Snoei bevordert de groei maar niet de bloei omdat de nieuwe bloemknoppen van Hydrangea quercifolia gevormd zijn onder de oude uitgebloeide bloemen.
Wanneer u dus de oude bloeitwijgen verwijderd dan verwijdert u ook de bloemen voor het komende seizoen. Bij het ouder worden van de planten kunt u het beste zwak groeiende scheuten en dode takken tot net boven de grond verwijderen.

Sale!

Camellia japonica William Bartlett

€ 29,99 € 19,99
Sale!

Camellia japonica William Bartlett

€ 29,99 € 19,99

Productbeschrijving:

 


Wat een plaatje! De Camellia japonica William Bartlett (Camellia japonica) is net even wat anders. En daar houden wij van! Op de lichtroze bloemen staan donkerroze strepen in een willekeurig patroon. De bloemen bloeien aan het eind van de winter. De plant is groenblijvend. We genieten het hele jaar van de glanzend groene bladeren.
We kunnen in het voorjaar, na de bloei, uitstekende takken modelleren. We kunnen ook drastisch terugsnoeien, als de struik te groot is. Het jaar erna geeft de japonica dan wel wat minder bloemen. De hoeveelheid licht maakt voor de Camellia niet uit. De struik staat het liefst in goed doorlatende grond. Bij droogte geven we extra water.


PLANTEN

Maak een ruim gat en doe wat tuinturf en compost in de pot. Zet de Camellia op de juiste hoogte, zo dat de bovenkant van het wortelgestel net iets onder het grondniveau komt. Vul het plantgat met aarde, druk de grond stevig aan en geef hem direct water. Verpot de Camellia zo weinig mogelijk, daar houden ze niet van.
In de tuin
Camellia's houden van halfschaduw en van een beschutte plek. Ze kunnen redelijk goed tegen de kou. Camellia’s zijn dol op vochtige humusrijke grond die in de zomer koel blijft.

Plant de struik door een ruim gat te maken, de aarde los te maken en wat tuinturf en compost erin te doen. Zet de Camellia daarna op de juiste hoogte, zo dat de bovenkant van het wortelgestel net iets onder het grondniveau komt. Vul het plantgat met aarde, druk de grond stevig aan en geef direct water.


No 1 voor verzenden van planten in Nederland en Europa

Bij green-citty.nl houden we ons voortdurend bezig met de vraag hoe we uw groene leven in huis en tuin, op het terras en balkon, mooier en makkelijker kunnen maken. Al meer dan 5 jaar vertrouwen onze klanten op de uitsteke

 

Uitverkocht

Leontopodium alpinum (Edelweis)

€ 2,99 € 2,09
Uitverkocht

Leontopodium alpinum (Edelweis)

€ 2,99 € 2,09

Omschrijving

Leontopodium alpinum is de bekende edelweiss uit de Alpen. De max. hoogte die de plant in ons klimaat bereikt, is 20 cm. Hierdoor is Leontopodium alpinum uitermate geschikt als randopvulling. De blaadjes van de edelweiss zijn grijsgroen en langwerpig. Tussen de blaadjes verschijnen in de maanden juni en juli de grote, zilverwitte karakteristieke bloemen. Een prachtig gezicht! Doordat de Leontopodium alpinum droge grond zeer goed verdraagt, wordt de plant vaak toegepast in een rotstuin. Verder verlangt de plant voldoende zonlicht. Edelweiss heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard.

Sale!

Fuchsia 'Madame Cornelissen' (Vasteplant)

€ 2,95 € 2,09
Sale!

Fuchsia 'Madame Cornelissen' (Vasteplant)

€ 2,95 € 2,09

Informatie: Fuchsia 'Madame Cornelissen' bloeit met die typische bellenplant bloemen in rood met wit van juli tot en met oktober. De cultivar groeit met stevige stengels tot 80 cm hoogte. De stengels verhouten meer naarmate het seizoen vordert.
Door hun late bloei zijn het aantrekkelijke planten voor de nazomer border.

Standplaats:

Er is al te dikwijls discussie over zon en schaduw. Fuchsia heeft zon nodig voor een uitbundige bloei. Anderzijds houden ze van een koele, frisse standplaats. De beste plaats is licht beschaduwd met voldoende ochtend- en/of avondzon, in de schaduw van heesters of muren van gebouwen. De zomerse, hete middagzon absoluut vermijden. Het blad gaat dan verbranden en de groeit/bloei valt stil.

Bijna alle Fuchsia soorten voor de tuin zijn vorstgevoelig. Dek de voet van de planten af met mulch of aard ze aan met grond. Niet snoeien. Neem eventuele enkele stekken die je binnen aan de wortel brengt.


Een overzicht van andere Fuchsia soorten voor de tuin. Winterharde fuchsia's als vaste plant. 
Wanneer je er de lijst van de boomkwekers en vaste planten kwekers op na houdt, zijn er maar een paar Fuchsia-rassen in aanbod als blijvende vaste plant. Toch zijn er een 90-tal soorten in ons klimaat winterhard.

Uitverkocht

Nerium oleander licht roze

€ 24,95
Uitverkocht

Nerium oleander licht roze

€ 24,95

De oleander is een prachtige, makkelijk te verzorgen ronde struik of kleine boom, met lange donkergroene bladeren en een overvloed aan enkele of dubbele, soms geurige bloemen. Rijkbloeiende kuipplant!

Informatie:

 

Nederlandse naam:
Oleander
 
Totale hoogte:
50-70 cm
 
Stammaat:
20-30 cm
 
Pot: 
Ø 17 cm
 
Overige opmerkingen:
licht roze
 
Groenblijvend:
Ja
 
Winterhardheid: 
Beschermen vanaf -3°C
 
Bewatering:
Regelmatig water geven
 
Standplaats: 
Zonnig
 
Type:
stam
 
Verzendgewicht:
2.2 kg

 

Gouden Regen

€ 79,99

Gouden Regen

€ 79,99

BESCHRIJVING:

Gouden regen

 

De Laburnum watereri 'Vossii', beter bekent als de Gouden regen is een bladverliezende heester die voorkomt als meerstammige struik maar ook als kleine boom. Het blad is groen van kleur en 3-tallig, eirond tot ovaalvormig en zo'n 10-15 cm groot. De jonge scheuten en twijgen zijn groen van kleur, de oudere takken hebben een meer bruingroene kleur. De Laburnum watereri 'Vossii' is een van de sterkste en mooiste cultivars binnen zijn soort.

In de maanden april en mei bloeit de Gouden regen zeer rijkelijk met gele, hangende bloemtrossen van wel 25 cm lang en zijn hiermee beduidend groter dan andere binnen zijn soort. Ook produceert deze Gouden regen minder peulen dan andere soortgenoten. Ondanks dat heeft deze prachtige heester / kleine boom ook een keerzijde: de gehele plant en dan met name de zwarte peulen zijn giftig. Pas dus op met kleine kinderen.

De standplaats van de Laburnum watereri 'Vossii' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Hierbij leent deze sierheester / kleine boom zich perfect voor in een border als solitaire heester. Eventueel kan de Gouden regen ook als leiboom worden gebruikt of voor het maken van bogen. Met name in Engeland worden hele loofgangen gemaakt van deze tuinplant. Onder de juiste omstandigheden kan de Laburnum watereri 'Vossii' een hoogte bereiken van zo'n 600 cm. Jonge scheuten laten zich nog makkelijk terugsnoeien maar probeer zo min mogelijk te snoeien (zie snoei instructie). Daarnaast is de Gouden regen goed winterhard en geschikt voor in zowel grote als kleine tuinen.

Dwergrhododendrons zijn verkrijgbaar in tal van kleuren.

Deze kenmerken zich door hun compacte groei en hun vele toepassingen in de tuin.

Ze houden van een zuurminnende vochtdoorlatende humusrijke bodem.

Liefst half in de schaduw en op een niet te natte standplaats. Dwergrhododendrons zijn traaggroeiend met een rijke bloei.

De bloeitijd varieert van eind april tot eind mei.

Voeg bij het planten een extra hoeveelheid turf in het plantgat. Snoeien is niet nodig.

Let op:

Detailfoto's zijn een momentopname. Afhankelijk van seizoen kunnen deze er anders uitzien m.b.t. bloei, hoogte, blad, ...

 

Lavandula angustifolia 'Alba' ofwel Witte Lavendel is een lavendelplant met witte bloemen en grijze bladeren. De Witte Lavandel is een zeer geliefde vaste plant vanwege zijn prachtige bloei en heerlijke geur. Een prachtige plant in bloei! Ook na de bloeitijd blijven de halfuitgebloeide stengels van de Lavandula angustifolia 'Alba' nog lang staan. De uiteindelijk hoogte van deze plant is ca. 40cm, u kunt er voor kiezen om deze Lavendel als haagje te gebruiken of een plantvak mee te vullen. Daarnaast wordt deze Lavandula angustifolia 'Alba' ook veel in potten gebruiken, om uw terras te verfraaien.

Tip: Gebruik de Lavandula angustifolia Edelweiss ook eens als snij- en droogbloem, dit geeft een heerlijke geur in uw woning!

Ook deze plant is gemakkelijk online bij ons te bestellen, onze webshop is voorzien van alle gemakken. In principe wijzen alle te volgen stappen zich vanzelf. Mocht u vragen hebben over ons bestelproces, dan kunt u altijd contact opnemen met onze enthousiaste klantenservice. Zij zullen met plezier antwoord geven op al uw vragen. Nadat u bij ons de bestelling heeft geplaatst, krijgt u van ons een orderbevestiging via uw email. Daarna houden wij u op de hoogte wanneer u de levering bij u thuis kunt verwachten. Ook op deze Witte Lavendel zit onze gebruikelijke groeigarantie natuurlijk, hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit tuinplanten en een goede service na de aankoop van uw Lavandula angustifolia 'Alba'.

Wij werken samen met de beste kwekers van Nederland en Belgie, zodat u altijd verzekerd bent van verse tuinplanten. Lavandula angustifolia Edelweiss is over het algemeen goed verkrijgbaar over het hele jaar. Mocht deze plant uitverkocht raken, dan zal er binnen afzienbare tijd weer nieuwe voorraad beschikbaar komen. Als u een product wenst wat tijdelijk is uitverkocht, dan kunt u via de email op de hoogte worden gehouden wanneer er weer nieuwe voorraad beschikbaar is.

Sale!

Laurus Nobilis

€ 39,99 € 24,99
Sale!

Laurus Nobilis

€ 39,99 € 24,99

Verzorgingtips

 • Normaal licht:
 • De plant kan weer en wind doorstaan als hij maar geen volle zon op zijn bolletje krijgt. Zorg er voor dat de plant af en toe wordt gedraaid zodat hij overal even goed kan groeien.
 • Veel:
 • In de zomer heerft de Laurier bijna 4 keer per week water nodig. In de winter is hij een stuk zuiniger.
 • Gemiddeld:
 • Snelgroeiende takken kun je wanneer je wil snoeien. Plantenvoeding is wel een must voor deze harde werker. Zeker als hij in zijn groeiperiode zit. De Laurier kan tot zo'n 10 graden onder 0 buiten blijven staan.
 • Hoogte:
 • 100cm
Nieuw

kuiflavendel

€ 5,69
Nieuw

kuiflavendel

€ 5,69

Kuiflavendel (Lavandula stoechas) ‘Anouk’ bloeit vroeger in het jaar dan de ‘gewone’ lavendel (Lavandula angustifolia) en bloeit bovendien langer door: van vroeg in het voorjaar tot laat in de zomer. De meest intense bloeitijd is mei-juli. Als je na die eerste langdurige bloei de oude bloemen eruit knipt – snoei de plant gerust tot de helft terug – dan begint ‘Anouk’ opnieuw. Dan krijg je zelfs bloemen tot oktober! De bloemen van deze ca. 50 cm hoge plant zijn bovendien prachtig. Ze verschijnen aan de toppen van de stengels en ze zien eruit als dieppaarse korfjes waar een wuivende lilaroze kuif als een soort ‘tissues’ bovenuit steekt. Lavandula ‘Anouk’ is een halfheester. Dat betekent dat de stengels min of meer verhouten. Deze plant is matig winterhard en blijft in zachte winters zelfs wintergroen. De kleur van het blad is grijsgroen en – anders dan ‘gewone’ lavendel – geurt het heerlijk naar dennen (als je het blad kneust).

Van de Canarische Eilanden
Kuiflavendel heet ook wel vlinderlavendel of Franse lavendel
In Engeland wordt kuiflavendel trouwens Spanish Lavender genoemd. Er zijn diverse andere cultivars of kweekvormen, maar ‘Anouk’ is uniek door de enorm lange bloeitijd. De bloemen – het zijn eigenlijk bloeiaren – zijn inclusief de kuif 5-7 cm lang, het grijze blad is 10-15 cm lang. ‘Anouk’ houdt van een zonnige, warme plek in vrij droge, maar wel voedselrijke grond. In die situatie bloeit ze het beste. De grond mag zeker ’s winters niet te lang nat blijven, omdat anders wortelrot kan optreden. Kuiflavendels zijn tenslotte planten uit het mediterrane klimaat van Zuid-Europa (Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk). Dus in lange, natte winters hebben ze het niet makkelijk. Zorg in ieder geval voor goede drainage op de standplaats. ‘Anouk’ doet het overigens ook prima in een ruime bak of pot, is dus ook uitstekend als kuipplant toe te passen. Je kunt van deze plant zeker ook op het balkon of terras genieten. Kuiflavendel ‘Anouk’ kan vrij veel droogte hebben, maar vergeet bij planten die in een pot of bak groeien, niet om regelmatig water te geven. Doe daar dan ook eens per maand wat vloeibare plantenvoeding doorheen. Als je de plant koopt zit er voor de eerste maand voldoende voeding in de potgrond. Plant je ‘Anouk’ in de volle grond, dan heb je er wat verzorging betreft, bijna geen omkijken naar (maar naar ‘Anouk’ kijken doe je toch wel). Behalve de jaarlijkse snoei vragen ze dan alleen zon en zo nu en dan een regenbuitje en dat gebeurt in ons klimaat vanzelf. 

Goed snoeien
Om een kuiflavendel jarenlang mooi en rijk bloeiend te houden, moet je deze plant goed snoeien. Dat geldt dus ook voor ‘Anouk’. In feite kun je snoeien zoals je ook ‘gewone’ lavendel snoeit. Alle lavendels hebben de neiging om hun takken te laten verhouten. Het worden dan struikjes die onderin steeds kaler worden. Het ‘leven’ (blad en bloemen) zit dan alleen bovenin. Dat is geen fraai gezicht. Je moet dus ieder jaar snoeien om de plant jong en mooi te houden. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat je jouw plant na een paar jaar niet mooi meer vindt en dat je rigoureus en behoorlijk diep gaat snoeien. En dat heeft nooit succes, want te sterk verhoute takdelen van een lavendelplant lopen niet meer uit. Dan gaat zo’n plant dood. Doe het daarom zoals de kwekers het doen: 
1. Na de eerste bloei knip je de uitgebloeide bloemen eruit. Je kunt de plant dan ook al wat fatsoeneren, dus erg sprietig uitgegroeide stengels kun je weghalen om de vorm mooi te houden.
2. Bij ‘Anouk’ kun je de stengels ook eind juli tot de helft inkorten om een tweede bloeigolf te krijgen die tot in oktober kan duren (een beetje afhankelijk van het weer). De plant vormt dan vóór de winter voldoende nieuwe stengeldelen die kunnen overwinteren. In het najaar dus verder afblijven.
3. Tijdens de winter vriezen lavendelplanten meestal wat in. Daarom wordt in de periode half maart-begin april stevig gesnoeid. Kort de stengels gerust in tot op 10 à 15 cm boven de grond. Als je dat ieder jaar doet is dat geen probleem. Ze lopen daarna weer uit en zullen al in mei weer bloemen gaan vormen. Alleen bij planten die al min of meer zijn verhout, moet je dus niet zo diep snoeien.

In de meeste gevallen wordt een lavendelplant toch na enkele jaren vervangen omdat de levenskracht terugloopt en de bloeirijkheid vermindert. Maar door ieder jaar goed te snoeien kun je dat heel lang uitstellen.

Kuiflavendel wordt uit stek vermeerderd
De kwekers vermeerderen de verschillende cultivars van kuiflavendel uit stek. Dat gebeurt met halfverhoute topscheutjes die meestal begin najaar worden genomen en in een kas worden opgekweekt, verzorgd en gesnoeid tot ze de gewenste leverbare maat hebben. De kwaliteit waarin GroenRijk nu kuiflavendel ‘Anouk’ aanbiedt, is prachtig. Grote, sterke, jonge planten in potten met een doorsnee van liefst 17 cm! Dat is fors!\

Sale!

Fuchsia winterhard

€ 2,95 € 1,75
Sale!

Fuchsia winterhard

€ 2,95 € 1,75

Fuchsia

De fuchsia is een tuinplant met een rijke historie. De plant staat bekend om zijn karakteristieke- en kleurrijke bloemenpracht. De fuchsia komt van oorsprong uit de betrekkelijk koele, vochtige bergwouden rondom de evenaar. Fuchsia’s groeien zowel in tropische gebieden als op grote hoogten tot 3.000 meter waar het flink koud kan zijn. De meeste Fuchsia soorten komen van nature voor in Zuid-Amerika maar enkele soorten worden ook noordelijker gevonden in Midden-Amerika tot Mexico. Daarnaast komen ook in Nieuw-Zeeland en op Tahiti enkele soorten van nature voor. Het is een tropische plant, die een koele plaats verlangt zonder teveel direct zonlicht. Fuchsia's zijn dankbare planten die rijk bloeien en de hele zomer in bloei staan. Bij de juiste verzorging kan de bloeiperiode zelfs tot in november (of wanneer de eerste vorst zijn intrede doet) lopen. De Fuchsia wordt in Nederland en België ook wel 'Bellenplant' genoemd. Deze naam heeft deze plant uiteraard te danken aan de belvormige bloemknoppen die de plant produceert.  

Er komen ongeveer een 50-tal wilde of botanische fuchsia’s op de wereld voor. Echter het aantal verschillende gekweekte soorten en rassen is ongekend groot. Alleen al in de VS komen zo’n 10000 gekweekte Fuchsia’s in allerlei soorten en maten voor. Daarnaast kent men in Nederland meer dan 3.000 soorten fuchsia’s en in België zo’n 280 eigen variëteiten. Er zijn gewone fuchsia's, hangende fuchsia's, kruipende fuchsia's en fuchsia's op stam met een enkele, dubbele, hangende en omhoogstekende bloem. Sommige fuchsia’s bereiken een hoogte van enkele meters, terwijl andere soorten erg klein blijven. Er zijn fuchsia’s waar twee bladeren, drie bladeren en zelfs waar vier bladeren in krans bij elkaar zitten. Deze diversiteit zit niet alleen in de bladeren maar ook in de vormen en kleuren van de bloemen.

Uitverkocht

Buddleja davidii ‘tricolor’

€ 24,95 € 15,00
Uitverkocht

Buddleja davidii ‘tricolor’

€ 24,95 € 15,00

De Buddleja davidii ‘tricolor’ is een bijzonderheid onder de vlinderstruiken.

De struik laat namelijk drie verschillende kleuren zien in de bloeiperiode; roze, wit en paarsblauw.

De Buddleja Davidii Tricolor vormt een heel geurige plant door de combinatie van 3 soorten en geeft een prachtig kleurig beeld, die voor vlinders nog aantrekkelijker.

De Buddleja davidii ‘tricolor’ is een bijzonderheid onder de vlinderstruiken. De struik laat namelijk drie verschillende kleuren zien in de bloeiperiode; roze, wit en paarsblauw. De Buddleja Davidii Tricolor vormt een heel geurige plant door de combinatie van 3 soorten en geeft een prachtig kleurig beeld, die voor vlinders nog aantrekkelijker is. Deze vlinderstruik bloeit van juni tot en met september.

 

Sale!

Roos van Jericho

€ 15,00 € 6,99
Sale!

Roos van Jericho

€ 15,00 € 6,99

De Valse roos van Jericho (Selaginella lepidophylla), ook Onechte roos van Jericho genoemd is een plantje dat helemaal kan uitdrogen, jarenlang in die toestand kan blijven, en zich toch na toevoegen van water binnen enkele uren helemaal kan openvouwen en weer groen worden. Tot 20% van de droge massa bestaat uit de suiker trehalose, die macromoleculen kan stabiliseren en ze beschermt tegen de gevolgen van uitdrogen.

De naam valse of onechte roos van Jericho dient ter onderscheiding van de "echte" roos van Jericho (Anastatica hierochuntica) of ostandingsplant, die soortgelijke eigenschappen vertoont. Een derde plant die vaak ten onrechte roos van Jericho wordt genoemd, is Pallenis hierochuntica (Michon) Greuter (= Asteriscus hierochunticus (Michon) Wiklund).

Uitverkocht

Acanthus mollis 'Whitewater'

€ 14,99 € 7,49
Uitverkocht

Acanthus mollis 'Whitewater'

€ 14,99 € 7,49

Info

Acanthus mollis 'Whitewater' heeft opvallende, gekartelde en glimmende bladeren met witte tot cremewitte vlekken.
De bloemen steken hoog boven het blad uit met grote wit/roze bloemaren.
Is een architecturale plant voor de borders.
Is wat gevoelig voor natte winters en slaagt soms een jaar over om te bloeien.
Geeft niet teveel meststoffen want dat kan de bloei ook nadelig beinvloeden.
Vraagt wel winterbescherming en zeker het eerste jaar.

Sale!

Liriope muscari 'Moneymaker'

€ 5,95 € 3,29
Sale!

Liriope muscari 'Moneymaker'

€ 5,95 € 3,29

Productbeschrijving

Liriope muscari 'Moneymaker'of Leliegras - Informatie:

Grasachtige wintergroene tuinplant met in de late zomer bloemen als Blauwe Druifjes. De Liriope muscari 'Moneymaker' is goed te gebruiken als gesloten vakbeplanting.

Liriope muscari 'Moneymaker' is een groenblijvende tuinplant. Dit Leliegras bloeit van augustus t/m oktober met violetblauwe bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 25 cm hoog en staat bij voorkeur in de halfschaduw / schaduw.

Sedum spectabile 'Herbstfreude' bloeit met rozee bloemen in de periode augustus-oktober, in de loop van de bloeitijd verkleurt deze Sedum richting rozerood.

De hoogte van Sedum spectabile 'Herbstfreude' bedraagt circa 40 tot 50 cm maar de plant kan uitelkaar vallen. Dit mag echter geen reden zijn om Sedum spectabile 'Herbstfreude' niet toe te passen in een vaste plantenborder want de mooie rozee kussens zijn erg decoratief.

De standplaats van Sedum spectabile 'Herbstfreude' dient zonnig te zijn en de bodem goed waterdoorlatend. Sedum spectabile 'Herbstfreude' is een mooie snijbloem die eindeloos meegaat. (meer dan vier weken op een vaas goed te houden).

Sedum spectabile 'Herbstfreude' heeft geen bijzondere zorg nodig. Vermeerderen door delen.

Sedum spectabile 'Herbstfreude' kleurt eerst roze

Sale!

Wisteria - floribunda - 'Alba'

€ 39,95 € 29,99
Sale!

Wisteria - floribunda - 'Alba'

€ 39,95 € 29,99

 

Verfraait muren en schuttingen

Deze schitterende klimmer is een zeer rijkbloeiende klimheester met prachtige witte bloemen in lange bloemtrossen tot wel 50 cm lang! Deze stevige groeier doet het prachtig tegen zonnige muren en pergola's! Als u een mooie plaats heeft, zult u haar waarderen! De Japanse witte regen 'Alba' is niet zelfhechtend.

 
Graaf voor Wisteria floribunda 'Alba' een ruim plantgat en maak de grond goed los. Zorg ervoor dat de kluit van de witte regen goed vochtig is. Zet de struik van de Wisteria floribunda voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. Plaats de kluit dan op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten uw Wisteria floribunda direct water. De witte regen 'Alba' groeit goed in vruchtbare, humusrijke grond. Verbeter tuingrond met compost, vooral in de buurt van de gevel. Geef de Wisteria een plekje in de volle zon.
 
VERZORGING:
 
Voor een fraaie groeiwijze en een rijke bloei van de witte regen 'Alba' is het aan te raden enkele lange takken horizontaal te leiden. Bijvoorbeeld langs de muur of langs een pergola. Wisteria floribunda is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft. Geef in droge perioden wel extra water. Verwen de plant 's winters met een mulchlaag van compost.
 
HERKOMST:
 
Wisteria floribunda 'Alba' is een van de mooiste klimplanten. De witte bloemetjes zijn dik gevuld en zitten in lange, sierlijk afhangende trossen. De slingerende twijgen van de witte regen hebben veel kracht, pas dus wel op met kwetsbare materialen zoals regenpijpen. De zaden van de witte regen zijn giftig.

 

Bodembedekers

Walsteinia Tentata

€ 1,75

Walsteinia Tentata

€ 1,75

Omschrijving

Waldsteinia ternata, gele aardbei, bloeit met heldergele, boterbloemachtige bloemetjes in de periode april-mei. De intensiteit van de bloei van Waldsteinia ternata loopt meestal terug naar mate de planten ouder worden.

De hoogte van Waldsteinia ternata bedraagt ongeveer 5 tot 10 cm.

Waldsteinia ternata staat het liefst in de zon of halfschaduw. Waldsteinia ternata kan toegepast worden als bodembedekker voor kleine en grote vlakken.

De Nederlandse naam gele aardbei is eigenlijk een beetje misleidend. Na de bloei met de gele bloemetjes wordt door Waldsteinia ternata geen vruchten gevormd. Uit de verte doet de bodembedekker wel iets denken aan een aardbeiplant maar daar houd het vergelijk dan ook mee op.

Sale!

Vinca minor 'Alba'

€ 2,95 € 1,99
Sale!

Vinca minor 'Alba'

€ 2,95 € 1,99

✔ Ideaal als bodembedekker
✔ Groenblijvend
✔ Vijftallige, stervormige, helderwitte bloemen ca. 2-2,5 cm groot 
✔ Winterhard

Het is een laagblijvende, bodembedekkende wintergroene plant met kleine, elliptische en glanzende bladeren. De plant heeft donkergroene blaadjes en vijftallige stervormige helderwitte bloempjes. De hoofdbloei ligt in april en mei. Deze vinca minor is zeer goed winterhard en verlangt een standplaats in volle zon, halfschaduw of zelfs schaduw. Deze vinca is zeer flexibel wat de grondsoort betreft en verdraagt in tegenstelling tot vinca difformis ook een droge bodem. Hij is goed zeewind tolerant, verdraagt luchtverontreiniging en droogte.

Sale!

Vinca minor

€ 2,90 € 1,69
Sale!

Vinca minor

€ 2,90 € 1,69

✔ Ideaal als bodembedekker
✔ Groenblijvend
✔ Vijftallige, stervormige, violetblauwe bloemen ca. 2cm groot 
✔ Winterhard

Het is een laagblijvende, bodembedekkende wintergroene plant met hartvormige, breed ovaal gespitste, donkergroene blaadjes en vijftallige stervormige violetblauwe bloempjes. De bloeiperiode is vrij lang, van april tot eind oktober. De kleine maagdenpalm verlangt een standplaats die enigszins beschut is, in volle zon, halfschaduw of zelfs schaduw, deze maagdenpalm is zeer flexibel wat de grondsoort betreft.

siergrassen

De Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is een rijkbloeiende grassoort met een bolvormige groei. Dit siergras wordt maximaal 80 cm hoog. Daarom is het erg geschikt voor een kleine tuin. Met zijn grappige, wollige pluimen die van juli tot en met september aan dit siergras komen, is het een echte blikvanger. Daarom komt de 'Hameln' prima tot zijn recht als solitair, in je rotstuin of border. Verder geeft dit siergras een leuk effect aan je terras of balkon als je het in een pot zet.

Tip: plant de 'Hameln' in een rij aan de voet van een haag of hek. Zo geef je je erfafscheiding net dat beetje extra!

De Pennistum alopecuroides 'Hameln' wordt ook wel lampenpoetsersgras genoemd. Vroeger werden de bloempluimen van de plant namelijk gebruikt om de binnenkant van het glas van olielampen schoon te maken. Deze soort groeit compact en en wordt maximaal 60 cm hoog. Vanaf april loopt het gras uit met fris, groen blad. De plant heeft een rijke bloei die in juli begint en tot in september kan duren. De lichtbruine tot roodbruine, borstelachtige pluimen krijgen in het najaar een zilverachtige kleur. Deze grassoort is matig winterhard.

Zo verzorg je de 'Hameln'
De Pennistum alopecuroides 'Hameln' doet het goed op alle grondsoorten. Het beste is een iets voedselrijke, vochtige grond die goed water doorlaat. Geef de plant bij langdurige droogte regelmatig water. De beste standplaats voor deze siergrassoort is in de zon of in de lichte schaduw. Zet je de 'Hameln' in een pot? Zorg er dan voor dat die goed water doorlaat.

Snoeien en bescherming tegen vrieskou
Knip de 'Hameln' half maart terug tot 5 cm boven de grond voordat de plant in april weer jong blad vormt. Let op! Dit siergras kan niet goed tegen lange periodes met vorst. Plant haar daarom op een zonnige, beschutte plek. Vriest het hard? Leg dan een dikke laag afgevallen blad aan de voet van het gras!

De Carex morrowii 'Ice Dance' (Japanse zegge) is een wintergroen siergras met blad dat een roomwitte rand heeft. In mei en juni bloeit deze bontbladige zegge met roomwitte bloemaren. Het is een vaste plant die geschikt is als bodembedekker onder heesters en bomen. In je rotstuin of border combineert dit siergras mooi met bloeiende planten. Het blad behoudt in de winter zijn bonte kleur en zorgt ook dan voor een speels effect.

Zet je de 'Ice Dance' in een pot op je terras of balkon? Zorg er dan voor dat de pot goed water doorlaat en geef je siergras regelmatig water.

De Carex morrowii 'Ice Dance' behoort tot de Cyperacea (Cypergrassen). Het frisgroene blad heeft een geelwitte rand en vormt stevige, compacte pollen. Het is lang en smal en wordt maximaal 50 cm lang. In het voorjaar vormt dit siergras onopvallende, lichtbruine aren die in mei en juni bloeien met roomwitte bloemetjes. Deze soort wordt maximaal 50 cm hoog. Het is een sterke plant die goed winterhard is.

Zo verzorg je de 'Ice Dance'
De 'Ice Dance' groeit goed op vrijwel iedere grondsoort. Een vochthoudende, voedingsrijke bodem die goed water doorlaat volstaat. Zet dit siergras bij voorkeur in de halfschaduw of de zon. Geef het gras bij aanhoudende droogte regelmatig water.

Snoeien en bemesten
Dit gras heeft weinig onderhoud nodig. Knip in maart bruin of dor blad weg uit de pol. Dit helpt de plant weer fris blad te vormen. Bemest de plant daarna eventueel met Pokon Gedroogde Mestkorrels. Strooi de korrels aan de basis van de plant.

De Carex morrowii 'Variegata' (Japanse zegge) is een wintergroen siergras met een bont blad. Het groeit in compacte pollen en bloeit in april en mei met lichtbruine pluimen. Je kan de plant goed als bodembedekker onder heesters en bomen planten. In je rotstuin of border combineert dit siergras bovendien mooi met andere planten.

Zet je de 'Variegata' in een pot op je terras of balkon? Zorg er dan voor dat de pot goed water doorlaat en geef het siergras regelmatig water.

De Carex morrowii 'Variegata' behoort tot de Cypergrassen (Cyperacea). Het bonte blad vormt stevige, compacte pollen. Het is lang en smal en wordt maximaal 40 cm lang. De bladeren zijn in de lengterichting groen met wit gestreept. Dit maakt de 'Variegata' een fleurig exemplaar.

De 'Variegata' is bijzonder geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin. Volle zon kan die minder goed verdragen. Zet je de 'Variegata' toch in de zon, zorg dan dat licht gefilterd is door het blad van struiken of bomen. De maximale hoogte van het siergras is zo'n 40 cm. Het is een sterke plant die zeer winterhard is.

Zo verzorg je de 'Variegata'
De 'Variegata' groeit goed op vrijwel iedere grondsoort. Een iets voedselhoudende, vochtige tuingrond volstaat. Zorg er daarbij voor dat de grond goed water doorlaat. Mocht het langdurig droog zijn, geef de plant dan regelmatig water.

Knip in maart bruine of dorre bladeren uit de pol weg. Dit helpt de plant weer fris blad te vormen. Bemest het gras daarna met Pokon gedroogde mestkorrels. Strooi de korrels aan de basis van de plant.

Festuca glauca 'Elijah Blue' is een prachtig blauw siergras wat erg goed tegen droogte kan en jaarrond mooi van kleur is. Onderhoud beperkt zich tot 1 of 2 keer per jaar wat oud blad verwijderen. Festuca glauca 'Elijah Blue' is uitstekend geschikt voor sierpotten en bakken. De hoogte bedraagt ongeveer 20 cm.

De Miscanthus sinensis 'Flamingo' is een hoog opgaand siergras waarvan de bloeiaren en bladeren soms licht overhangen. In september en oktober bloeit de plant met mooie bloempluimen. Deze pluimen zijn eerst rood, maar verkleuren vervolgens naar roze.

De 'Flamingo' is een prachtige plant om solitair aan te planten in de tuin of eventueel naast de vijver. Ook is deze grassoort zeer geschikt als basis achteraan in je border. Door de late bloei heb je laat in het jaar nog extra kleuraccenten in je tuin! In de winter blijven de bloempluimen zitten, dus je kunt het hele jaar genieten van deze decoratie in je tuin.

De Miscanthus sinensis 'Flamingo' komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en Afrika en behoort tot de grassenfamilie Poaceae. De Nederlandse naam van de 'Flamingo' is prachtriet. Het gras heeft smalle groene bladeren met een witte nerf in het midden. De Miscanthus is goed winterhard. Temperaturen van -22 graden Celsius verdraagt hij met gemak. In de winter sterft wel het blad af. De maximale hoogte van de 'Flamingo' is zo'n 1,5 tot 2 meter.

Zo verzorg je de 'Flamingo'
De Miscanthus sinensis 'Flamingo' houdt van een zonnige standplaats, maar halfschaduw levert ook geen problemen op. Het siergras stelt weinig eisen aan zijn grondsoort. Een redelijk voedselrijke tuingrond is voldoende. Het is wel belangrijk dat de grond vochthoudend en goed doorlatend is. Let op: als de wortels te lang in het water staan kunnen ze gaan rotten.

In de winter kun je een laag bladeren of ander organisch materiaal rondom het gras leggen. In het vroege voorjaar knip je de oude halmen tot aan de grond toe af. In het voorjaar loopt de 'Flamingo' dan weer fris uit. Daarnaast is het raadzaam de plant in het voorjaar te bemesten met Pokon gedroogde mestkorrels.

Struikrozen

Rosa 'Schneewittchen' of Trosroos - Informatie: 
De Rosa 'Schneewittchen' is een klassieker pur sang. Deze roos staat bekend om zijn eindeloze en zeer rijke bloei. De bloemen zijn zuiverwit en vrij open van structuur. Rosa 'Korbin', Rosa 'Sneeuwwitje' en Rosa 'Iceberg' zijn synoniemen voor deze soort. Rosa 'Schneewittchen' is een selectie uit 1958 van de veredelaar Kordes (Kordesroos / Kordesrozen). De roos is jarenlang trotse bezitter geweest van het predikaat Toproos. Waarom niet meer weten wij ook niet, maar het blijft één van onze favorieten. Knip de oude rozen weg zodat de roos rijk doorbloeid van juni tot aan oktober. Deze trosroos bereikt een hoogte van ongeveer 80 tot 100 centimeter. Als u de roos minder diep terugsnoeid kan de roos iets hoger worden. Doorgaans kunt u deze roos het beste in maart terugsnoeien tot 15 centimeter.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Een zeer opvallende roos in een aparte kleurencombinatie! Standaard roos 'Nostalgie'® (Rosa) heeft een mooi roomwit hart en aan de buitenkant kersenrood gekleurd. Heel speciaal en ook heerlijk geparfumeerd! Standaard roos 'Nostalgia'® is rijkbloeiend met een lange bloeiperiode. Standaard roos 'Nostalgie'® is geschikt voor de tuin, maar is ook leuk om te planten in een grote bloembak of bloempot. Boomstamhoogte 50 cm.
Uitverkocht

Rosa 'Rumba' (struik roos)

€ 39,99 € 24,99
Uitverkocht

Rosa 'Rumba' (struik roos)

€ 39,99 € 24,99

De rosa 'Rumba' (floribundaroos of trosroos) is een dubbelkleurige roos waarvan het bloemblad in het hart geel is en het bloemblad aan de buitenkant oranjerood. Deze rozensoort blijft met 70 cm relatief laag en is geschikt om aan te planten in een perk met meerdere rozen. Ook in combinatie met andere vaste planten achter in je border komt de 'Rumba' goed tot haar recht. Heb je geen tuin? De heerlijk geurende 'Rumba' doet het ook goed in een pot of kuip op je terras of balkon!

De rosa 'Rumba' behoort tot de rozenfamilie (rosaceae). Het is een floribundaroos of trosroos. Het blad van de roos is ovaal met een iets getande rand. Bij deze soort is het blad glanzend groen. In de winter verliest de plant zijn blad. De 'Rumba' heeft een lange bloeitijd: van juni tot en met oktober. De middelgrote, gevulde bloemen hebben een prachtige gele met oranjerode kleur. Gedurende de bloei zal de kleur wat verbleken. Ze staan met meerdere bloemen aan een steel. De bloemen van deze roos hebben een licht kruidige geur.

De plant wordt 50 tot 70 cm hoog en is rechtopgaand. De Rosa is goed winterhard.

Zo verzorg je de 'Rumba'
De rosa 'Rumba' doet het prima in goede tuingrond maar groeit ook goed op wat armere grond. Deze moet niet te nat zijn en goed water doorlaten. Zet planten in potten in een pot die goed water afvoert zodat de wortels niet constant in het water staan. De roos houdt van een zonnige standplaats.

Snoei de 'Rumba' in maart. Haal eerst de dode en de beschadigde takken weg. Van de overige takken kunnen 5 grote takken blijven staan die teruggeknipt worden tot net boven het zevende oog of knop van de grond af geteld. Dit oog moet wel aan de buitenkant van de plant zitten zodat er een mooie open vorm ontstaat. Snoei kleinere takken net terug tot net boven het vijfde oog of knop. Snoei wilde scheuten die rond de basis van de roos ontstaan tot aan de basis weg. Uitgebloeide rozen moeten weggeknipt worden tot boven het eerst vijftallige blad.

Bemest de roos twee keer per jaar. In maart na de snoei en tijdens de bloei in september

Stamrozen

Uitverkocht

Rosa 'leonardo da vinci' (stamroos)

€ 39,99
Uitverkocht

Rosa 'leonardo da vinci' (stamroos)

€ 39,99

Stamroos Leonardo da Vinci is een donkeroze, gevulde bloem en een doorbloeiende trosroos. Rosa Leonardo da Vinci is bovendien een super sterke roos, gezond en winterhard met een lichte geur. Het blad van Rosa Leonardo da Vinci is vrij donker van kleur. Maak een keuze uit 50cm-60cm-70cm of 90cm.


Bij Seurosa.nl bent u op het juist adres om Stamroos Leonardo da Vinci en andere stamrozen te kopen. Wilt u prachtige, bloeiende en/of geurende stamrozen in uw tuin, bekijk dan ons assortiment. Met ons uitgebreide assortiment wordt stamrozen kopen een leuke en kleurrijke ervaring. Wij kweken onze stamrozen op onze eigen rozenkwekerij in het rozendorpje Lottum in Limburg. Met onze jarenlange ervaring in het kweken van stamrozen zijn wij in staat om topkwaliteit stamrozen te verkopen. We zorgen er daarom zelf voor dat u goede kwaliteitsrozen ontvangt om uw tuin te sieren en bovenal te genieten van onze stamrozen! Een stamroos staat natuurlijk ook prachtig in pot, voor op het balkon of op terras. Wanneer u minder ruimte heeft om een rozenperk aan te planten, maar wel wilt genieten van de kleurenpracht die rozen in de tuin brengen, dan is er de roos op stam. We bieden een ruim assortiment stamrozen in verschillende stamhoogtes aan, zodat er voor elke plek een geschikte variant bestaat.
Om te zien hoe u een stamroos snoeit,

Plantadvies:

Plant Rosa ‘A Whiter Shade of Pale’ in een ruim uitgegraven plantgat, giet het plantgat vol met Vivimus universele plantaarde. Het veredelingspunt ( waar de groene stelen uit de wortel komen ) moet 5cm. onder het grond oppervlak komen. Dit om bevriezing en uitdroging te voorkomen. Na het planten geregeld water geven. Water geven doet u ’s ochtends vroeg, voordat de tuin opgewarmd is. Vroeg water geven geeft minder kans op schimmelziektes omdat de roos zo goed kan opdrogen. Op echt warme dagen geeft u tweemaal per dag water.
Rozen in pot kunnen het hele jaar geplant worden, tenzij vriest.
Een roos moet minimaal 5 uur zon hebben.

Voorjaarssnoei:

Snoeien van grootbloemige rozen doe je eind maart, snoei de takken terug tot 15 cm. boven de grond, boven een naar buiten gericht oog.
De kroon blijft zo jong en goed in vorm.

Zomersnoei:

Voor een goede doorbloei of tweede bloei knipt u de takken tot halverwege af.

Bemesten:

Bemesten vanaf maart t/m juli, daarna niet meer, anders gaat de roos te weelderig de winter in. Geef goede rozenmeststof bv. van DCM, voor een sterke roos met mooie gezonde takken en bloemen.
In de winter bemesten met oude stalmest ( in het voorjaar de resten verwijderen ) of koemestkorrels van DCM voor een goede start in het voorjaar.

Speciaal:

Voor elke tuin is wel een geschikte roos te vinden. Een roos spreekt tot een ieders verbeelding. Vaak heeft de roos een symbolische waarde en is daarom een hoog gewaardeerd geschenk.
Rosa ‘A Whiter Shade of Pale’ heeft een fantastische kleur en de mooiste bloemvorm. Snijdt een tak van deze struikroos en zet hem op het water. Plant hem uit in een border of zet hem in een pot op het terras en geniet van de heerlijke geur die deze roos verspreid op een warme zomeravond. Kortom, deze roos is een verrijking voor iedere tuin.

Uitverkocht

Rosa 'Nostalgie' op stam

€ 39,99
Uitverkocht

Rosa 'Nostalgie' op stam

€ 39,99

Een zeer opvallende roos in een aparte kleurencombinatie! Standaard roos 'Nostalgie'® (Rosa) heeft een mooi roomwit hart en een kersenrode kleur aan de buitenkant. Heel bijzonder en ook heerlijk geparfumeerd! Standaard roos 'Nostalgia'® is rijkbloeiend met een lange bloeiperiode. Standaard roos 'Nostalgie'® is geschikt voor de tuin, maar is ook leuk om in een grote bloembak of pot te planten. Boomstamhoogte 100 cm.

Lavendel

Lavandula angustifolia 'Alba' ofwel Witte Lavendel is een lavendelplant met witte bloemen en grijze bladeren. De Witte Lavandel is een zeer geliefde vaste plant vanwege zijn prachtige bloei en heerlijke geur. Een prachtige plant in bloei! Ook na de bloeitijd blijven de halfuitgebloeide stengels van de Lavandula angustifolia 'Alba' nog lang staan. De uiteindelijk hoogte van deze plant is ca. 40cm, u kunt er voor kiezen om deze Lavendel als haagje te gebruiken of een plantvak mee te vullen. Daarnaast wordt deze Lavandula angustifolia 'Alba' ook veel in potten gebruiken, om uw terras te verfraaien.

Tip: Gebruik de Lavandula angustifolia Edelweiss ook eens als snij- en droogbloem, dit geeft een heerlijke geur in uw woning!

Ook deze plant is gemakkelijk online bij ons te bestellen, onze webshop is voorzien van alle gemakken. In principe wijzen alle te volgen stappen zich vanzelf. Mocht u vragen hebben over ons bestelproces, dan kunt u altijd contact opnemen met onze enthousiaste klantenservice. Zij zullen met plezier antwoord geven op al uw vragen. Nadat u bij ons de bestelling heeft geplaatst, krijgt u van ons een orderbevestiging via uw email. Daarna houden wij u op de hoogte wanneer u de levering bij u thuis kunt verwachten. Ook op deze Witte Lavendel zit onze gebruikelijke groeigarantie natuurlijk, hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit tuinplanten en een goede service na de aankoop van uw Lavandula angustifolia 'Alba'.

Wij werken samen met de beste kwekers van Nederland en Belgie, zodat u altijd verzekerd bent van verse tuinplanten. Lavandula angustifolia Edelweiss is over het algemeen goed verkrijgbaar over het hele jaar. Mocht deze plant uitverkocht raken, dan zal er binnen afzienbare tijd weer nieuwe voorraad beschikbaar komen. Als u een product wenst wat tijdelijk is uitverkocht, dan kunt u via de email op de hoogte worden gehouden wanneer er weer nieuwe voorraad beschikbaar is.

Heesters

Aucuba japonica Rozannie is een groenblijvende plant, die goed winterhard is. Deze langzaam groeiende heester is mooi vanwege zijn langdurig aanwezige, prachtig rode bessen en het glanzende donkergroene blad.

Algemene informatie

De Nederlandse benaming van deze heester is Broodboom. Het is een langzaam groeiende heester, die mooi is solitair, maar ook als haag gebruikt kan worden. Hij wordt ongeveer 1- 1,5 m hoog en breed. In de border moet je ervoor zorgen dat de struik voldoende ruimte heeft. De plant is niet giftig.

Standplaats Aucuba japonica Rozannie

De heester staat graag in lichte schaduw of in de zon. Vereiste is wel, zeker als hij in de zon staat, dat de grond vochtig is. Maar de grond moet wel waterdoorlatend zijn. Zet Aucuba japonica Rozannie in voedselrijke, humusrijke grond voor een probleemloze groei. Zorg er het eerste jaar na het planten voor dat de heester genoeg water krijgt, daarna kan hij zichzelf beter zelf redden.

Blad en bloei

Het blad is langwerpig, glanzend en is donkergroen van kleur. In het voorjaar verschijnen er kleine onopvallende rode bloemen aan de heester.

Bessen

Wat de heester mooi maakt zijn de langdurig aanwezige fel rode bessen, die in trossen aan de plant hangen. De bessen verschijnen in november en blijven lang aan de heester zitten, dit kan wel tot juli zijn.

Snoeien en bemesten

De heester hoeft niet gesnoeid te worden. Het is een trage groeier en de heester groeit mooi. In het voorjaar kunt u de eventuele dode takken uit de heester knippen met een snoeischaar, en dat is alles wat nodig is.
Geef de heester in het voorjaar, en eventueel nog een keer aan het begin van het najaar wat koemestkorrels en de plant is tevreden.

Hoogte plant:20-30 cm (Ø 17cm pot) Uiteindelijke hoogte:300 cmBloeikleur:RoodBloeimaand(en): April, Mei Bladkleur:GroengeelAantal planten:± 

1 per m2

Standplaats:zon, halfschaduw

Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot

Winterhardheid:Goed

Groenblijvend:Ja

Meer informatie 

Grondsoort:Alle grondsoorten, waterdoorlatend.

Combi. mogelijkheden:Slimmia, Prunus, Ilex

Geurend:Nee

Vruchten:Ja

Onderhoud: Snoeien:Snoeien is niet noodzakelijk maar het mag, indien gewenst het gehele jaar door zolang niet niet vriest.

Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.

Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).

De Aucuba japonica 'Variegata', ook wel Broodboom genoemd is een sterke en veelgebruikte heester. De plant is wintergroen en bezit een flink aantal decoratieve elementen. Het ovaalvormige, glanzende blad is groen van kleur en goudgeel gestipt. De Aucuba vertegenwoordigd dankzij het blad dus al jaarrond een sierwaarde. Daarbij laat de bladhoudende plant zich eenvoudig combineren met andere sierheesters.

De bloeiperiode in de maanden april en mei in minder spectaculair (en tevens onopvallend) waarna zich rode bessen vormen die in de herfst en winter rijpen. Het prachtige blad in combinatie met de opvallende hangende trossen maakt de Aucuba japonica 'Variegata' een gewilde tuinplant. In decembermaand kunnen de rode bessen ook perfect gebruikt worden in kerststukjes. Snoei ze af op een moment dat het niet vriest.

Naast dat de Broodboom een erg decoratieve sierheester is, is de Aucuba japonica 'Variegata' ook een erg gemakkelijk plant. Deze sierstruik groeit op vrijwel iedere soort grond die voldoende waterdoorlatend  in de zon of half schaduw . Hierbij wordt de plant ongeveer net zo hoog dan dat hij breed wordt, namelijk 300 cm. 

De Aucuba japonica 'Variegata' leent zich perfect voor in een border, zowel solitair als in groepsbeplanting. Ook in Oosterse tuinen en als potplant is de Broodboom goed te gebruiken. In sommige gevallen wordt de Broodboom ook als haagplant gebruikt, maar snoeien is hierbij dan wel vereist. Verder is deze tuinplant goed winterhard waar je jaarrond plezier van hebt.

 

Sale!

Viburnum Tinus (sneeuwbal)

€ 11,99 € 8,75
Sale!

Viburnum Tinus (sneeuwbal)

€ 11,99 € 8,75

Viburnum Tinus is een van de weinige groenblijvende sierheester die in de wintermaanden rijkelijk bloeit.

Voor de bloei vormt deze viburnum mooie roze bloemknoppen, die overgaan in helder witte samengestelde bloemen. Na verloop van tijd vormen zich donkerblauwe bessen.

Deze viburnum soort is zowel geschikt voor in de border en als erfafscheiding maar kan ook prima in een wat groter plantenbak op het terras. Vooral daar heb je veel plezier van de winterse bloemenpracht.

Al met al een hele dankbare struik die uiteindelijk zo'n 2 meter hoog kan worden. Hij staat het liefst  niet in de volle zon en in goed doorlatende grond.

De meeste insecten vinden het blad niet lekker, dus hij wordt zelden aangevreten.

 

Heerlijk geurend Groenblijvend, verliest niet zijn blad in de winter

ILEX

Beschrijving

Wat is ILEX

ILEX is een groenblijvende heester die net zo veel op BUXUS lijkt, als dat BUXUS op ILEX lijkt , en daardoor zeer geschikt is om hagen van te maken.
Hij laat zich goed knippen in bolvorm. De ILEX is groenblijvend en kan op elke gewenste hoogte gehouden worden. Dit maakt hem de ideale vervanger van buxus.

De nieuwe scheuten van de Green Hedge lopen lichtgroen uit, waardoor de plant helemaal ‘oplicht’. Hij wordt bij de tragere groeiers gerekend waardoor je hen minder vaak in vorm zal moeten snoeien.