Sale!

Rozemarijn

€ 2,49 € 1,69
Sale!

Rozemarijn

€ 2,49 € 1,69

Rozemarijn Rosmarinus officinalis Kruidenplant

De Rozemarijn Rosmarinus officinalis is een geurende wintergroene, matig winterharde kruidenplant. De plant staat graag op een warme plek in de zon. In de maanden  maart, april en mei bloeit de Rozamarijn met paarsblauwe bloemetjes. De bloemetjes zijn erg geliefd bij bijen. De maximale hoogte van de plant kan wel 2 meter worden. Dit is goed in de hand te houden door na de bloei de plant te snoeien.

Kweekset ''Munt'' in tuinmok

€ 2,49

Kweekset ''Munt'' in tuinmok

€ 2,49

Dit is een unieke manier om nieuwe kruiden te kweken.

Het is nu het moment van het jaar om dit te doen.

Munt

€ 1,45

Munt

€ 1,45

Deze munt is een muntsoort waarvan het blad een friszoete muntgeur en smaak heeft. Deze munt wordt ook wel mentha villosa 'Mojito' genoemd omdat zij vaak gebruikt wordt om een Mojito-cocktail mee op smaak te brengen. Het is een vaste plant die van juni tot en met september met zachtroze bloempluimen bloeit.

Munt heeft geneeskrachtige eigenschappen. Kauw bijvoorbeeld iedere week goed op één of twee blaadjes munt. Dit remt ontstekingen in je mond, gaat bacteriën tegen en geeft een frisse adem. Thee met munt erin is goed voor je spijsvertering en de geur van munt werkt rustgevend en tegen hoofdpijn.

Sale!

Thymus vulgaris 'Compactus'

€ 1,75 € 1,25
Sale!

Thymus vulgaris 'Compactus'

€ 1,75 € 1,25

Productomschrijving

 

Tijm is meerjarig en winterhard en houdt van een zonnig plekje op een droge, zandige, kalkrijke grond. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is, vooral om de overlevingskansen tijdens de winter te bevorderen. Tijm doet het ook goed bij teelt in pot. Regelmatig goed terugsnoeien, vooral na de bloei, zorgt ervoor dat de plant compact blijft en niet hoger wordt dan ongeveer 30cm.

Samen met laurier en peterselie vormt tijm het ‘Bouquet garni’ van de Franse keuken. Het kruid wordt gebruikt in bouillons, stoofpotten, stoverij, marinades, soep, mosselen, champignons, aubergines en vlees-en wildgerechten. Het zorgt ervoor dat dat vette spijzen makkelijker verteerbaar worden. We kunnen enkele takjes tijm toevoegen aan olie of azijn, om die zo op smaak te brengen. Tijm heeft een slijmverdunnende werking. Ook is het een krachtig antiseptisch en ontsmettend. Dit zorgt ervoor dat tijm een goede remedie is bij luchtwegeninfecties. Zelfs preventief kunnen we een tijminfusie (1 koffielepel gedroogde tijm toevoegen aan 1 kopje kokend water, dan 10 minuten laten trekken) drinken. Elke dag één kopje zorgt ervoor dat we verkoudheid en griep tegengaan. Tijm stimuleert de spijsvertering. Het kruid stimuleert de baarmoeder en gebruik moet daarom worden vermeden tijdens de zwangerschap. Uitwendig gebruikt verlicht een kompres met tijm reumapijnen

Sale!

Bieslook

€ 1,95 € 1,60
Sale!

Bieslook

€ 1,95 € 1,60

BESCHRIJVING:

Fijne delicate smaak

Een fijne delicatie smaak. Bieslook (Allium schoenoprasum) is heerlijk om te verwerken in salades en dressings of over gekookte aardappels! Als we besluiten de bieslook niet te knippen krijgt de plant in het tweede jaar in het voorjaar en de zomer prachtige violet-blauwe bloemen. Ideaal voor in de border!
Bieslook is winterhard. In de volle grond sterft de plant in de winter af en komt in het voorjaar weer op. We plaatsen de plant in de zon of lichte schaduw. We geven de plant na ontvangst direct water. We houden de grond vochtig. In droge periodes geven we extra water.
De plant is biologisch geteeld! Dit houdt in dat onze kweker geen chemische bestrijdingsmiddelen op de plant heeft gebruikt. Voor een gezonde tuin!
Sale!

Bacilicum

€ 1,75 € 1,20
Sale!

Bacilicum

€ 1,75 € 1,20

Basilicum (Ocimum basilicum) is een soort uit de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae), geslacht Ocimum. De naam basilicum is terug te voeren op het Oudgrieks, waar 'Basileus' koning betekent, wat ook terug te vinden is in de alternatieve benaming koningskruid. Oorspronkelijk komt basilicum voor in de streken tussen centraal Afrika en zuidoost Azië.

Basilicum is een kruit waarvan de bladeren worden gebruikt in de keuken. Basilicum heeft een sterke geur en aroma en wordt vooral veel in de Italiaanse keuken en bij tomaatgerechten gebruikt.